Edirne

Trakya Bölgesi için kritik kene uyarısı: Kene popülasyonunda ciddi artış var

11:45 12 Haziran 2022 9 Yorum Var
Trakya Bölgesi için kritik kene uyarısı: Kene popülasyonunda ciddi artış var

Havaların ısınmasıyla birlikte kabusa dönüşen kene ölümleriyle ilgili Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uğur Cengiz Çakır, Trakya Bölgesi’nde kene popülasyonunun ciddi arttığını belirterek önemli uyarılarda bulundu.

Havaların ısınmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü taşıyan kene ısırmaları sonucu hayatını kaybeden vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Ardı ardına gelen keneden ölüm haberleri, dikkat edilmesi gereken tedbirleri bir kez daha gündeme getirdi.

KOPARTILMADAN EN YAKIN SAĞLIK KURULUŞUNA GİDİLMELİ

Havaların ısınması ve yağışların etkili olmasıyla birlikte Trakya Bölgesi’nde de kene popülasyonunun arttığına dikkati çeken Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uğur Cengiz Çakır, kenenin ağzında viral enfeksiyon virüs bulunduğunu söyledi. Kene ısırdıktan sonra kontrolsüzce kopartılırsa kenenin ağzındaki virüsün vatandaşa enjekte olduğunu anlatan Çakır, kenenin kopartılmadan en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini belirtti.

PİKNİK SONRASI MUTLAKA KONTROL EDİLMELİ

Piknik için hayvanların otlatıldığı otlak alanların tercih edilmemesi çağrısında bulunan Çakır, bu dönemde piknik alanlarına giden vatandaşların mutlaka kendi önlemlerini almaları gerektiğini ifade ederek, piknik sonrası eve geldiklerinde üst baş kontrolü gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi. Kontrol ettiklerinde kene varsa kesinlikle müdahale etmemeleri gerektiğinin altını çizen Çakır, kenenin kontrolsüzce kopartıldığı takdirde vatandaşı ısırdığı yerden ağzındaki virüsü vatandaşa enjekte ettiğine bir kez daha dikkat çekti. 

 

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • TurcoBEY 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce de terörle mücadele eden askerlerimizi dağlarda ve arazide zor duruma sokma için yapılan komplo olduğu söylenmişti. Trayka bölgesinde olması manidar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kene 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaç senedir bu olay var ama bir türlü ne ilacı ne aşısı ne tedavisi var tabipler Birliği siyaset yapacağına çözüm bulsun hiçmi araştıran Bi ekip yok
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Artış normal ne tavuk ne kaz hepsini kuş gribi bahene edilerek itlaf edildi bir şey kalmadı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Bursalı Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı olsun avcılar. Keklik ve bıldırcınları vurmasınlar. Onlar kene avcısı.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • KIRKİKİ 1 yıl önce Şikayet Et
    aşısı yapılmadımı daha
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.