Elazığ

Bu ambulansta "balıklar" yaşıyor

11:41 15 Ekim 2015
Bu ambulansta "balıklar" yaşıyor

RAMAZAN KAYA - Elazığ Bilim Merkezinde sergilenen "ambulans akvaryum", görenlerin ilgisini çekiyor.

Yıllarca hastaların hastaneye sevki için hizmet veren ancak arızaları nedeniyle hurdaya ayrılan ambulans, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) eritilmek üzere gönderilecekken Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Ruçhen Keçeci tarafından farklı bir amaç için tasarlandı.

Valiliğin desteğiyle yaklaşık bir yıl önce 1,5 ton cam kütle kullanılarak hazırlanan ambulans akvaryum sergilendiği Elazığ Bilim Merkezinde özellikle çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruçhen Keçeci, AA muhabirine, ambulansı hurda ve atık malzemelerin olduğu bir yerden tedarik ettiklerini söyledi.

Çalışmayan, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna gönderilip eritilecek olan ambulansın kasasının çok sağlam olduğunu gördükten sonra aldıklarını ifade eden Keçeci, "Yaklaşık 150 santimetre genişliğinde, 80 santimetre yüksekliğe, 4,5 ton su kapasitesine sahip ambulansın iç kısmını kestik. İçerisine 1,5 ton ağırlıkta cam kütlesi yerleştirdik" dedi.

Keçeci, projeyi Elazığ Bilim Merkezi için yaptıklarını dile getirerek, yaklaşık 10 bin liraya mal olan tasarımın tüm giderinin Elazığ Valiliği tarafından karşılandığını belirtti.

- "Şu ana kadar yapılmış bir tasarım değil"

Keçeci, yaptığı araştırmalarda televizyondan, çamaşır makinesinden, otomobilden, hatta tırın dorsesinden akvaryum yapıldığını gördüğün fakat ambulanstan akvaryum projesinin ilk olduğunu belirtti.

Bu projeyle "kirlenen doğayı kurtarmak" için bir mesaj vermek istediklerini dile getiren Keçeci, bu nedenle tasarım için ambulansı tercih ettiklerini anlattı.

Keçeci, "Bu şekilde bir ambulansı akvaryum olarak başka yerde görmeniz imkansız. Kirlenen doğamızda yok olan balıklarımızı kurtarmak ve tedavi etmek gibi farklı bir misyonla bu tasarımı yaptık. Ambulans çalışıyor olsaydı farklı yerlere götürüp hiç akvaryum görmeyen çocuklara bu görsel zenginliği sunabilirdik. İnşallah bu hayalimiz de bir gün gerçek olur" şeklinde konuştu.

Elazığ Bilim Merkezi'ni ziyaret edenlerin ambulans akvaryumu gördüklerinde farklı bir hisse kapıldıklarını ve şaşkınlıklarını gizleyemediğine işaret eden Keçeci, çocukların akvaryumu hayranlıkla izlediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.