Elazığ

Elazığ'da Muharrem ayı konseri

00:04 24 Ekim 2015
Elazığ'da Muharrem ayı konseri

Elazığ'da, Muharrem ayı dolayısıyla "Mevsim-i Vuslat Muharrem" adlı konser verildi.

Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde, Samini Eğitim ve Kültür Merkezince düzenlenen konserde, 23 kişilik tasavvuf müziği topluluğu sahne aldı. 

Samini Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Birol Bulut, konser sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ehli beytinin Kerbela'da şehit edilmesi dolayısıyla yaşanan acıyı yeniden hatırlamak, anlamak ve İslam coğrafyasında buna benzer daha bir çok acılara dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Konsere 7'den 77 her kesimden vatandaşın ilgi göstermesinin kendilerini sevindirdiğini ifade eden Bulut, şöyle konuştu:

"En büyük dileğimiz bu acılardan ibret alınarak ülkemizde yaşanan kaos ortamını oluşturan, aramıza nifak ve fitne tohumları ekmeye çalışan insanların farkında olmamızdır. Sadece ülkemizde değil bütün İslam coğrafyasındaki Müslümanlar arasındaki adalete ve merhameti daha güçlü tesis edebilmek için her Müslüman'ın gayretli bir şekilde çalışması ve çaba göstermesi gerekiyor. İslam coğrafyasının her bir tarafı adeta bir Kerbela haline gelmiş, bu yüzden daha dikkatli şekilde dostun ve düşmanın farkında olup iyiyi ve kötüyü ayırt edebilmemiz gerekmektedir."

Muharrem ayının ülkede kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulunan Birol, vatan uğruna canları veren tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.