Elazığ

Elazığ'da "Doku Kültürü Laboratuvarı ve Sera" kurulacak

16:58 27 Ekim 2015
Elazığ'da "Doku Kültürü Laboratuvarı ve Sera" kurulacak

Elazığ'da, Fırat Üniversitesi (FÜ) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde "Doku Kültürü Laboratuvarı ve Sera" kurulacağı bildirildi.

Elazığ'da, Fırat Üniversitesi (FÜ) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde "Doku Kültürü Laboratuvarı ve Sera" kurulacağı bildirildi.

FÜ'den yapılan açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Tür Koruma Eylem Planları Uygulaması Projesi kapsamında üniversite ile müdürlük arasında imzalanan işbirliği protokolü ile nesli tehlike altında olan flora türlerinin yetiştirilmesi amacıyla doku kültürü laboratuarı ve sera kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Rektörlükte düzenlenen imza törenininde proje hakkında değerlendirmede bulunan FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Türkiye'de ilk olarak yapılacak olan ve yaklaşık 2 milyon 500 bin liraya mal olacak laboratuvar ve seranın maliyetinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçesinden karşılanacağını belirtti.

Merkezin 2016 yılı sonu itibariyle tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

İmza törenine Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdür Vekili Şevket Bozdağ, FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci ile Elazığ Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Hüseyin Çelik katıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.