Elazığ

Elazığ'da ihtiyaç sahiplerine yönelik giyim mağazası açıldı

18:58 28 Ekim 2015
Elazığ'da ihtiyaç sahiplerine yönelik giyim mağazası açıldı

Elazığ'da, Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneğince (KAYED), ihtiyaç sahibi ailelerin giyim ihtiyacının karşılanması amacıyla "KAYED Mağaza" açıldı.

Dernek binasında kurulan mağazanın açılış töreninde konuşan KAYED Genel Başkanı Murat Özekinci, bugüne kadar birçok projeye imza attıklarını ifade ederek, Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirdiklerini belirttiği mağazanın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Derneklerinin 2002 yılında kan hizmetleri birimi olarak kurulduğunu anlatan Özekinci, hasta veya hasta yakınlarının aradıkları gönüllü kan bağışçısını bulmaya yardımcı olduklarını dile getirdi.

Kurdukları sosyal projeler birimi ile sosyal faaliyetlerde bulunduklarını ve ''KAYED Akademi'' birimi ile eğitim hizmeti de sunduklarını kaydeden Özekinci, son projeleriyle de ihtiyaç sahibi ailelerin her türlü giyim ihtiyacını ücretsiz karşılamaya çalışacaklarını aktardı.

Kurdukları mağazanın işleyişine değinen Özekinci, şöyle konuştu:

"Amacımız ihtiyaç sahibi aile geldiğinde kendisini bir alışveriş ortamında hissedebileceği, çocuğu ile birlikte geldiğinde çocuğunun bir mağazadan alışveriş yaptığını hissedebileceği bir ortam hazırlamaktı. KAYED Mağaza'daki çalışma prensibimiz, ailelere randevu verilecek ve randevu verilen aile saatinde gelip sadece dernek görevlisi ile muhatap olup ihtiyaçlarını alıp gidecek. Yapılan bağışların yanı sıra büyük şehirlerdeki tekstil fabrikaları ile irtibata geçilip bu şekilde sirkülasyonu sağlamaya çalışacağız."

Derneklerinin genel merkezinin Elazığ'da bulunduğunu anımsatan Özekinci, diğer illerdeki şubeleri aracılığıyla bu projeyi Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Törene, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Masar Ayas, Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu dönem sözcüsü İbrahim Bahşi, yetkililer ve üyeler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.