Elazığ

Elazığ'da ayağı kırılan kediye platin takıldı

19:32 28 Kasım 2015
Elazığ'da ayağı kırılan kediye platin takıldı

Otomobilin motorunda sıkışması nedeniyle ayağı kırılan kedi ameliyat edildi

Elazığ'da, bir otomobilin motor kısmında sıkışarak ayağı kırılan kedinin ayağına operasyonla platin takıldı.

Alınan bilgiye göre, sanayi sitesinde bir otomobilin motor kısmına giren kedinin sağ arka ayağı, aracın çalıştırılmasıyla birlikte motor pervanesinin çarkları arasında sıkıştı. Araç sürücüsünce fark edilen kedi, sıkıştığı yerden kurtarılarak Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde götürüldü. Muayene sonucu sağ arka bacağında kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler tespit edilen kedinin ayağına ameliyatla platin takıldı.

FÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Aydın Sağlıyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kedinin getirildiğinde durumunun çok ciddi olduğunu, ancak zamanında getirilmiş olmasının hayati tehlikeyi atlatması açısından önem taşıdığını söyledi.

Gerekli tetkikleri yaptıktan sonra kediyi ameliyata aldıklarını ifade eden Sağlıyan, "Yapılan radyografide, arka bacakta kırık olduğu tespit edildi. Buna yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Başarılı bir operasyonla kemik içerisine platin yerleştirildi ve daha sonra pvc destekli bandaj yapıldı. Operasyondan sonra 30-35 günlük bir bakım süreci olacak" dedi.

- Sürücüleri sokak hayvanlarına karşı dikkatli olmaya çağırdı 

Aydın Sağlıyan, özellikle kış aylarında benzer vakalarla sıkça karşılaşabildiklerini belirterek, bu konuda vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Kışın soğuk olması sebebiyle sokak hayvanlarının da sıcak bir ortama ihtiyaç duyduklarını dile getiren Doç. Dr. Sağlıyan, sıcak ortam arayışı içindeki kedilerin de ısınmak için araçların motor kısmına girebildiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kış aylarında genelde kediler sıcak motorları tercih ederler. Bu durum istemeden bir hayvana zarar vermemize ve vicdan azabı çekmemize neden olabilir. Bunun önüne geçmek için tek yapmamız gereken şey, aracımızı çalıştırmadan evvel motor kaputuna vurmak. Bu yolu izlemek benzer vakaların yaşanmasının önüne geçecektir. Bizim vatandaşa tavsiyemiz, hem araca binerken hem de araç sürerken yolda hayvanlara dikkat etmeleri. Bu vakamızda da hayvan motorun içerisine girmiş ve vatandaş kontrol etmediği için bu tür bir sonuçla karşılaştık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.