Elazığ

Başkana mektup yazdı makam aracına bindi

14:25 03 Aralık 2015
Başkana mektup yazdı makam aracına bindi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kendisine mektup yazan ve okuluna davet eden 9 yaşındaki Eslem Nazlı Çalışkan'ı ziyaret etti, makam arabası ile şehir turu yaptırdı.

Atatürk İlkokulu'nda okuyan 4. sınıf öğrencisi Nazlı, sosyal bilgiler ''Tarihe adını yazdırmış kişiler'' ünitesi kapsamında Belediye Başkanı Yanılmaz'a mektup gönderdi. Mektubu okuyan Yanılmaz, Nazlı'yı okulunda ziyaret etti.

Elazığ'ın önemli kişilerinden olan Yanılmaz'a mektup yazma fikrini öğretmeniyle paylaştığını belirten Çalışkan, ''Öğretmenim 'olur' dedi. Mektubu yazdım ve siz geldiniz''  dedi.

Gelen mektupları fiilen kendisinin okuduğunu söyleyen Yanılmaz, ''Nazlı'nın mektubunu okuyunca 'isteğini hemen yerine getirmemiz lazım' dedim ve geldim. Beni buraya davet ettiğin için teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Yanılmaz'ın, ''bir isteğin var mı'' sorusu üzerine Çalışkan, ''Okuluma bir şeyler isteyeceğim. Okul bahçemize asfalt yapılmasını, oturmak için banklar konulmasını ve okul bahçesinin haftada bir temizlik araçlarıyla temizlenmesini istiyorum'' diye cevap verdi.

Çalışkan, ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda belediye başkanlığı koltuğuna oturmak istediğini dile getirdi. Nazlı'nın okulu için verdiği talimatların yerine getirileceğini belirten Yanılmaz, şunları kaydetti:

''Üç isteğin de yerine getirilecektir. Bunları talimat olarak kabul ediyorum. 23 Nisan'ı beklemeyelim. Buradan çıkarken gel arabanın makam koltuğuna sen otur. Belediye başkanı sıfatıyla bir duruş ortaya koy. Canın hangi talimatı vermek istiyorsa onu ver.''

Küçük kızı makam aracına bindiren Yanılmaz, makam şoförüne Nazlı'ya şehir turu attırmasını ve söylediklerinin yerine getirilmesi talimatını verdi. Makam aracıyla şehir gezisi yapan Çalışkan, talimatlarını verirken, ileride belediye başkanı olmak ister misin sorusuna, ''Gelecekte doktor olmak istiyorum. Belediye başkanı olmak istemiyorum, çünkü belediye başkanlığı erkeklere göre bir iş'' yanıtını verdi. 

Ziyarette ayrıca öğrencilere tablet dağıtan Yanılmaz, öğrencilerden çok çalışmalarını ve gelecekte ülkenin yönetiminde önemli yerlere gelmelerini istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.