Elazığ

Elazığ'da, Ar-Ge Merkezleri ve Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı tanıtıldı

19:09 04 Aralık 2015
Elazığ'da, Ar-Ge Merkezleri ve Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı tanıtıldı

Elazığ Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce, Ar-Ge Merkezleri ve Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Ar-Ge Merkezleri ve Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Müdürlük konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü'nde görevli sanayi ve teknoloji uzmanı Serkan Kök, iş adamlarına ve girişimcilere  Ar-Ge Merkezleri ve Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kök, toplantıda yaptığı konuşmada, firmaların Ar-Ge çalışmalarını desteklemek amacıyla Bakanlık tarafından gerekli şartları sağlamaları halinde Ar-Ge Merkezi Belgesi verilerek bazı teşviklerden faydalanmalarının sağlandığını belirtti.

Ar-Ge merkezi belgesi olan firmalara nakdi bir yardım söz konusu olmadığını ancak, damga vergisi istisnası, sigorta pirimi işveren desteği ve gelir vergisi stopajı desteği gibi destekler verildiğini dile getiren Kök, şunları kaydetti:

''Bakanlık olarak Ar-Ge Merkezi Belgesi vermeye 2008 yılında başladık ve bugüne kadar 240 işletme belge almaya hak kazandı. Bunlardan 217'si faaliyetlerine devam ediyor ve toplamda 3 bin kişi buralarda istihdam ediliyor. Bu merkezler bugüne kadar 4 bin 304 adet proje yürütmüş, bunların sonucunda 3 bin 473 adet ürün için patent başvurusu yapılmış ve bin 33 tanesi tescillenmiş durumdadır.''

Kök, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programının ise öncelikli teknoloji alanlarında yer alan, Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün/ürünlerin ticarileştirilmesi, ülke ekonomisine katma değer sağlaması, uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliğin arttırılmasına yönelik olarak işletmelere verilen belirli hibe desteklerini kapsadığını ifade etti.

Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programının 2014 yılında başladığını aktaran Kök, 3. çağrı dönemine girdiklerini ve başvuruların 25 Aralık tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.