Elazığ

ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginlik

16:32 25 Aralık 2015
ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginlik

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde İslami Gençlik Platformu üyeleri olayı protesto etti

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde İslami Gençlik Platformu üyesi öğrenciler, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Üniversite Camisi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde ''Yaşasın islamın evrensel kardeşliği'', ''Bu dava öksüz değil'', ''Namaza el uzatandan daha zalim kim olabilir'' yazılı dövizlerle bir süre slogan attı.

Platform adına açıklama yapan Fatih Bakır, yakın zamanda benzer olayların Süleyman Demirel Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde de yaşandığını ileri sürdü.

Kendilerini üniversitelerin sahibi olarak gören, insanlıktan ve kardeşlikten yoksun bazı grupların üniversitelerde namaz kılan, yardım stantları kuran ve mescit talebinde bulunan öğrencilere saldırılar düzenlediklerini ifade eden Bakır, şöyle konuştu:

''Üniversiteler üzerinden çatışma başlatmak isteyenler, müslüman gençlerin feraseti ve Allah rızası için gösterdikleri gayret ile hüsrana uğrayacaktır. Stantlardaki, sergilerdeki ve mescitlerdeki kardeşlerimize saldıranların tek amacı onlara karşılık vermemiz ve onların aşağılık konumuna düşmemizdir. Ama bilmez ve anlamazlar ki müslümanlar feraset sahibidir.''

Kötü niyetli bu grupların saldırıları karşısında oyuna gelmeyeceklerini dile getiren Bakır, ''Müslüman gençler tüm üniversitelerde namaz kılmaya, stant açmaya, mescit talebinde bulunmaya ve islamın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edeceklerdir. Saldırgan çeteler unutmasın ki bu saldırılar inanç değerlerimizden bizi bir adım bile geriye attıramaz'' şeklinde sözlerini tamamladı.

Açıklamanın ardından grup sloganlar eşliğinde Üniversite Evi'ne kadar yürüyüş yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.