Elazığ

"FÜ Genç Kızılay Butik" açıldı

16:37 31 Aralık 2015
"FÜ Genç Kızılay Butik" açıldı

FÜ Kadın Kolları Öğrenci Destek Birimi ile Türk Kızılayı Elazığ Şubesi tarafından, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek vermek amacıyla hayata geçirilen "FÜ Genç Kızılay Butik" hizmete açıldı

 Fırat Üniversitesi (FÜ) Kadın Kolları Öğrenci Destek Birimi ile Türk Kızılayı Elazığ Şubesi tarafından, kampüs içerisinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek vermek amacıyla hayata geçirilen "FÜ Genç Kızılay Butik" hizmete girdi. 

FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, açılış töreninde yaptığı konuşmada, butiğin açılması için Kızılay ile yaklaşık bir yıldır sürdürülen görüşmelerin bugün itibariyle meyvelerini verdiğini ifade etti. 

Bu butikte bulunan giysilerin Kızılay'ın destekleriyle ihtiyaç sahibi öğrencilere herhangi bir ücret alınmadan verileceğini belirten Demirdağ, "Daha önce de öğrenci destek birimimize iş adamlarımızın destekleriyle çeşitli giysi ve ayakkabı yardımları olmuştu. Kızılay tarafından ulusal firmalardan elde edilen yardım giysilerini ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz buraya gelerek alabilecekler" ifadelerini kullandı. 

Türk Kızılayı Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Aksoy ise, butik mağazasının üniversitede eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanması amacıyla açıldığını vurgulayarak, kendilerine her türlü desteği veren Demirdağ ile Türk Kızılayı Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kaymaz'a teşekkür etti.

Konuşmarın arından butikin açılışı, Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen ve Kızılay Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

Kadın Kolları Öğrenci Destek Birimi içerisinde bulunan butikte, ayakkabıdan, yazlık ve kışlık giysilere kadar her türlü giysi modeli bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.