Elazığ

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz:

14:03 08 Ocak 2016
Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz:

"Harput'un 4 bin yıllık kadim kültürüne uygun mimari bir yapıyla, ulusal bir külliyenin yapılması kararını aldık"

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Harput'un 4 bin yıllık kadim kültürüne uygun mimari bir yapıyla, ulusal bir külliyenin yapılması kararını aldık" dedi. 

AK Parti Elazığ milletvekilleri ile Ankara'da yürüttükleri çalışmalarla ilgili Elazığ Belediyesinde değerlendirme toplantısı düzenleyen Yanılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüştüklerini ifade etti.

Bu görüşmede özellikle tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Diyanet Eğitim Merkezi'nin yerine yapılacak külliye üzerinde konuştuklarını belirten Yanılmaz, "Onunla ilgili somut bir adım olarak önümüzdeki hafta Diyanet İşleri Başkanlığından bir teknik heyet Elazığ'a gelecek. Bu heyetle hem belediyemiz hem valiliğimiz hem de müftülüğümüzün ilgilileriyle birlikte külliye üzerinde bir çalışma yapılacak" diye konuştu.  

Diyanet Eğitim Merkezi'nin yerine bölgesel olmaktan ziyade ulusal bir külliyenin yapılacağını vurgulayan Yanılmaz, şunları söyledi:

"Orada geçmiş tarihimizde Kurra Üniversitesinin olduğu gibi kıraat eğitimlerinin yapılacağı bir enstitünün kurulması ve yine eğitimin yoğun bir şekilde devam edeceği ancak Harput'un 4 bin yıllık kadim kültürüne uygun bir mimari yapıyla ulusal bir külliyenin yapılması kararını almış olduk. İnşallah önümüzdeki hafta da birinci adımı atmış olacağız. Hızla bu ilerleyecek ve en kısa zamanda da bitirilip hizmete sunacağız." 

Yanılmaz, Harput'taki Diyanet Eğitim Merkezi'nin hemen bitişinde bulunan Elazığ Belediyesine ait 28 dönüm arsayı, yapılacak külliyenin daha geniş ve büyük inşası için Diyanet İşleri Başkanlığına hibe edeceklerini sözlerine ekledi.   

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.