Elazığ

Keban Belediyesi 49 yıl sonra kalorifere kavuştu

14:18 13 Ocak 2016
Keban Belediyesi 49 yıl sonra kalorifere kavuştu

Keban Belediyesi hizmet binası, 49 yıl sonra kaloriferle tanıştı.

İlçe belediye hizmet binası 1967 yılında yapıldı ve 2004 yılına kadar ısıtmada soba kullanıldı. Bu tarihte dönemin belediye başkanı sobaları kaldırarak yerine elektrikli ısıtıcıları koydu ve binanın ısınma sistemi 2015 yılına kadar bu şekilde hizmet verdi.

Yapılan ihalenin ardından Keban Belediyesinde bulunan 18 hizmet odasına 38 kalorifer peteği takılarak ısınma sorunu halledildi.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 31 Mart 2014 seçimlerinin ardından göreve başladığını anımsattı.

Seçildiği ayda soğukların devam ettiğini hatırlatan Atlı, şunları söyledi:

"Tüm personelimiz 'ufo' tabir edilen ısıtıcılar ile ısınmaktaydı. Elektrikle ısınma belediyemize pahalıya mal olmaktaydı. Geçmiş belediye dönemlerinde elektrik firmalara borcu nedeniyle belediyemizin elektrikleri kesildiği de olmuş. Biz tüm elektrik borçlarını ödeyerek sıfırladık. 1967 yılında hizmet veren binamıza 49 yıl sonra kalorifer yapmak ise bize nasip oldu. Belediyemizi de kömürle çalışan kalorifer sistemine geçirerek daha ucuz ısınma yolunu seçtik. Personelimizin ve hizmet binamızın ısınma sorununu bu şekilde hal etmiş olduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.