Elazığ

Akademisyenlerin bildirisine suç duyurusu

16:39 13 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine suç duyurusu

Fırat Üniversitesinde 6 öğretim üyesi tarafından, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriyi imzalayan akademisyenler hakkında, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıldı.

Adliye önünde bir araya gelen akademisyenler adına suç duyurusunun ardından açıklama yapan Fırat Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memet Şekerci, söz konusu bildiriye ilişkin suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geldiklerini söyledi.

Fırat Üniversitesinde görev yapan 6 profesör olarak bildiriye imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldıklarını ifade eden Şekerci, ''Bildiriye imza atanlar askerimizin, polisimizin Doğu ve Güneydoğu'da barışı, huzuru sağlamak için yaptığı operasyonlara karşı durmak, terör örgütünü desteklemek suçunu işlediklerinden dolayı bunu yaptık" dedi.

"Yayınlanan bildiri ve yapılan açıklama akademik çevreyi zorda bırakacak bir durumdur" diyen Şekerci, bu açıklamayı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Şekerci, "Bunlar özellikle 'devletin bu bölgede katliam gerçekleştirdiğini ve bilinçli bir sürgün politikası uyguladığını' söyleyerek haksız bir beyanat içerisine girmişlerdir. Biz de bunların bütün açıklamalarını dikkate alarak özellikle ülkenin üniter yapısına aykırı, terör örgütünü destekleyici ve Türkiye Cumhuriyeti devletini terör örgütü ile uzlaşmaya çağıran basın açıklaması ile suç işlediklerini düşünerek Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Duyarlı akademisyenleri de kendilerine destek olmaya davet eden Şekerci, bu kapsamda bir internet adresi üzerinden kampanya başlatacaklarını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.