Elazığ

Bu da Türk "Herkül"

14:32 12 Şubat 2016
Bu da Türk "Herkül"

Elazığ'ın Ağın ilçesinde yaşayan Herkül Koçer, ismiyle vatandaşların ilgisini çekiyor.

İlçeye bağlı Saraycık köyünde yaşayan 2 çocuk babası 45 yaşındaki Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedesi Osman Koçer'in özellikle Yunan mitolojisini anlatan çok kitap okuduğunu ve bu kitaplarda geçen kahramandan etkilenerek kendisine Herkül ismini verdiğini anımsattı.

İsmini duyan vatandaşların önce lakap olduğunu düşündüklerini ifade eden Koçer, "Özellikle yeni tanıştığım kişiler ismimin lakap olduğunu düşünerek 'sana niye Herkül diyorlar? Çok mu güçlüsün?' diye soruyorlar. Ben de ismimin Herkül olduğunu söylediğimde çok şaşırıyorlar. Çoğu kimliğimi gösterene kadar bana inanmıyor" diye konuştu.

Askerliğini yazıcı olarak yaptığını hatırlatan Koçer, "Telefonlara baktığım zaman 'yazıcı er Herkül' diye açardım. Böyle deyince telefonun diğer ucundaki komutanlarım kızar, 'ismini doğru söyle' diye ikazda bulunurlardı. Bunun üzerine ben de ismimin Herkül olduğunu açıklardım. Zamanla onlar da alıştı" dedi.

Koçer, çevresinde bulunan insanların takılmalarına rağmen, Yunan mitolojisinde Herakles, Roma mitolojisinde Herkül olarak geçen bu çok güçlü kahramanın ismini taşımaktan mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.