Elazığ

Elazığ'da sosyal tesise orman şehidinin ismi verildi

18:14 18 Şubat 2016
Elazığ'da sosyal tesise orman şehidinin ismi verildi

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'ne orman şehidi Ahmet Yanen'in ismi verildi.

Zübeyde Hanım Caddesindeki sosyal tesislere, 1991 yılında Bingöl'ün Solhan ilçesinde görevi başındayken teröristler tarafından şehit edilen işletme şefi Ahmet Yanen'in isminin verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Törende konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İpek, ormancıların tüm zor şartlara aldırmadan ibadet aşkıyla görevlerini yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Orman teşkilatı olarak 100'ün üzerinde şehit verdiklerini aktaran İpek, "Bunlardan birisi de Ahmet Yanen kardeşimizdir. Rahmetli Ahmet Yanen benim dönem arkadaşımdır. Kardeşimizi 1991 yılında kaybetmiştik" dedi.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da Yanen'in görevi başındayken teröristler tarafından şehit edildiğini hatırlattı.

Kurum olarak Yanen ailesinin her zaman yanında oldukalrını ifade eden Polat, şunları söyledi:

''Genel müdürlüğümüz şehit edilen meslektaşlarımızın anısını yaşatmak için helikopterlere ve sosyal tesislere isimlerini verdi. İnşallah şehit Ahmet Yenen ağabeyimizin ismini hem gönlümüzde hem de sosyal tesisimizde yaşatacağız."

Şehit kızı kızı Merve Nur Yanen ise babasının 25 yıl şehit edildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu süre zarfında Orman Genel Müdürlüğü ve babamın arkadaşları hep bizimle oldu. Babamın adına açılan bu tesis vefa duygusunun somut bir örneği. Ben vefa duygusunu babam ve arkadaşlarında gördüm. Ailem her zaman yanımdaydı ama babamın arkadaşları ayakta durmam için bana destek oldu."

Konuşmaların ardından tesis hizmete açıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.