Elazığ

Elazığ'da "Kabe örtüsü" sevinci

16:33 22 Nisan 2016
Elazığ'da "Kabe örtüsü" sevinci

Kabe'nin kapısının bütün halde bulunan 3 örtüsünden biri, Elazığ'da ziyarete açıldı.

Elazığ Belediyesi tarafından Kültür Park Camisi'nde duaların ardından ziyarete açılan Kabe'nin kapısına ait örtüyü görmek isteyen vatandaşlar, yoğunluk oluşturdu.

Vali Murat Zorluoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Allah'a ibadet etmek üzere inşa edilen ilk mabet olması nedeniyle Kabe'nin Müslümanlar için büyük önem taşıdığını söyledi.

Kabe'nin bütün haldeki kapı örtüsünün Türkiye'de ilk Elazığ'da sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Zorluoğlu, ''Bu tür manevi hizmetlerin, ilimizin kötülüklerden arınması ve daha emin bir şehir haline gelmesine büyük katkı yapacağına ve vesile olacağına inanıyorum.'' dedi.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise dünyada bütün halde bulunan 3 örtüden birinin, bir hayırsever tarafından Türkiye'ye getirildiğini ifade etti.

Örtünün Kurban Bayramı'na kadar ziyarete açık olacağını bildiren Yanılmaz, şunları kaydetti:

''Kabe bizim kıblemizdir, yeryüzünün ilk mabedidir. Kabe'nin örtüsü de bizim için değerlidir ve kıymetlidir. Çünkü o mukaddes mabedi bir yıl boyunca setretmiştir. Her Kurban Bayramı'nda Kabe'nin örtüsü değişir. Mekke'de, Kabe'nin örtüsünü imal eden özel kurulmuş bir fabrika var. Bu fabrikanın makineleri sadece Kabe'nin örtüsünün imalatını yapmak için yılda 3 ay çalışır. Her yıl değiştikten sonra Kabe'nin örtüsü küçük parçalara bölünür ve hayırseverlere dağıtılır. Kabe'nin kapı örtüsü, tek parça halinde dünyada 3 adet bulunuyor. Elhamdülillah Rabbimiz onlardan birini Türkiye'de ilk defa Elazığ'da ziyarete açmayı nasip etti.''

"Burka" denilen siyah ipek kumaştan dokunan örtüde, altın ve gümüş karışımı ipliklerden işlenmiş kabartma ayetler yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.