Elazığ

Gaziantep'teki terör saldırısı

14:34 07 Mayıs 2016
Gaziantep'teki terör saldırısı

Gaziantep'teki terör saldırısında yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Öter, memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

47 yaşındaki Öter'in Türk bayrağına sarılı naaşı, İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Şehidin babası Abdullah, annesi Semanur, eşi Aycan, çocukları Begüm ve Esmanur Öter, tören boyunca gözyaşı döktü.

Törende yakınlarının kucağında duran şehidin 5 yaşındaki kızı Esmanur, yanına gelenlere, "O, benim babam" diyerek, babasının cenazesini işaret etti. Elindeki karanfillerle tabutun yanına giden Esmanur, şehit babasının fotoğrafını öptü.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı namazın ardından polislerin omzunda bir süre taşınarak cenaze nakil aracına konuldu.

Bu sırada, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yürümekte güçlük çeken şehidin babası Öter'in koluna girdi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi, Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları ile AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut ve Ejder Açıkkapı, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, askeri ve mülki erkan katıldı.

Gaziantep'te 1 Mayıs'ta İl Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 2 polis memuru şehit olmuş, 18'i polis 22 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.