Elazığ

"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisi

19:00 03 Eylül 2016
"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisi

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların da yer aldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi" Elazığ'da açıldı.

AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda açılan sergide, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde halkın halkın gösterdiği direnişin fotoğraflar yer alıyor. Vatandaşların ilgi gösterdiği sergide aralarında AA foto muhabirlerinin de çektiği 60'ın üzerinde fotoğraf bulunuyor.

Sergiye ilişkin konuşan AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, vatan hainlerinin gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, milletin cesaretle sokaklara dökülmesi ve güvenlik güçlerinin gayreti sonucu geri püskürtüldüğünü söyledi.

Hain darbe girişimi karşısında halkın vatanına, bayrağına, kardeşliğine, liderine ve hükümetine sahip çıkarak destanlaşan bir demokrasi mücadelesi ortaya koyduğunu ifade eden Gürgöze, halkın bu direnişinin tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Gürgöze, sergide yaşanan hain darbe teşebbüsü sırasında sivil halkın canını ortaya koyarak gösterdiği direnişi sembolize eden fotoğrafların bulunduğunu aktardı.

"Hain darbe girişiminin hafızalarda diri kalması için bundan sonraki süreçlerde de bu adımları atacağız." diyen Gürgöze, şöyle konuştu:

"Çünkü ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden hain darbe girişiminin hafızalarda canlı tutulması gerektiğine inanıyoruz. Hem bu darbe girişiminde ortaya konulan kahramanlıkları hatırlamak hem de darbenin kendisinin ne kadar kötü olduğunu zihinlerde taze tutmak için böyle bir sergi açmış bulunmaktayız. Sergimizi tüm vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimizin gezip görmelerini arzu ediyoruz.''

Sergiyi gezen vatandaşlardan Mustafa Dağoğlu ise 15 Temmuz gecesi halkın Çanakkale ruhuyla darbe girişimi karşısında canı pahasına büyük bir mücadele örneği sergilediğini ve bu mücadelenin sonucunda zafere oluşarak tüm vatan hainlerine gereken cevabı verdiğini ifade etti.

Dağoğlu, ülkenin o gece gelecek nesillere unutturulmaması ve unutulmaması gereken büyük bir badire atlattığını kaydetti.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.