Elazığ

KAYED'den ''Fotoğrafçılık ve Liderlik Eğitimi'' sertifika töreni

19:11 01 Ekim 2016
KAYED'den ''Fotoğrafçılık ve Liderlik Eğitimi'' sertifika töreni

Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) tarafından düzenlenen ''Fotoğrafçılık ve Liderlik Eğitimi'' programını başarıyla bitiren kursiyerlere sertifika verildi.

Eğitim Bir-Sen şube başkanlığı konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan KAYED Genel Başkanı Murat Özekinci, sağlıkla ilgili faaliyetlerin yanı sıra eğitim ve sosyal faaliyetlere de önem verdiklerini belirtti.

Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalamış oldukları işbirliği protokolü çerçevesinde dernek bünyesinde yer alan KAYED Akademi birimi tarafından eğitim programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Özekinci, kursu başarıyla tamamlayan 45 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını ifade etti.

Özekinci, 2012 yılında hasta ve hasta yakınlarına ve özellikle kan bağışçısı arayan hasta yakınlarına yardım amacıyla kurdukları derneğin bugün 3 bin gönüllü üyesi ile faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, "Sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitim ve sosyal hizmetler noktasında da faaliyetlerde bulunuyoruz. Sosyal faaliyetlerimi KAYED mağaza adı altında yapıyoruz. Dernek bünyesinde hazırladığımız mağazamız ihtiyaç sahibi ailelere giyim başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunuyor.'' ifadelerini kullandı.

Sağlıkla ilgili olarak hasta yakınlarına kan bağışçısı bulmanın yanı sıra yürütmüş oldukları yeni bir çalışma ile kanser konusunda hem hastalık öncesi hem de hastalık sonrası toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim ve yardım faaliyetlerinde de bulunduklarını vurgulayan Özekinci, gönüllülük esasıyla faaliyetlerde bulunan derneklerinin daha iyi hizmeti sunmak için çalışmalarına devam edeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.