Elazığ

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci:

17:21 02 Kasım 2016
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftci:

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, "Halk Bankamızdan esnaf ve sanatkarlarımıza sağladığımız destek miktarı 2016 tarihi itibarıyla 19.6 milyar liraya ulaşmıştır." dedi.

Çiftci, bir otelde düzenlenen "Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, amaçlarının esnafın sıkıntılarını ve sorunlarını yerinde çözmek olduğunu söyledi.

Bakanlıklar tarafından esnaf ve sanatkarlara verilen desteklerden bahseden Çiftci, "Halk Bankamızdan esnaf ve sanatkarlarımıza sağladığımız destek miktarı 2016 tarihi itibarıyla 19.6 milyar liraya ulaşmıştır. Bu desteklerden Elazığ'da bin 715 esnaf ve sanatkarımız yararlanmıştır. Alınan destek tutarı ise 44.1 milyon liradır." diye konuştu.

Faizsiz kredi imkanından ise Elazığ'da 490 esnafın faydalandığını ve 14.6 milyon lira düzeyinde bir kredi kullanımının gerçekleştiğini bildiren Çiftci, şöyle devam etti:

"Esnaf ve sanatkarımızın faaliyetlerini kolaylaştırmak için yaptıklarımız sadece kredi ve destekle sınırlı değildir. İlk defa gelir vergisi mükellefi 29 yaşını doldurmamış genç girişimcilerimizin, 3 vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri kazancın 75 bin liraya kadar olan kısmı gelir vergisinden istisna tutulmuştur. Basit usule tabi vergi mükelleflerinin ticari kazançlarının yıllık 8 bin lira olan kısmı gelir vergisinden müstesna hale getirilmiştir."

Çiftci, ticari hayatın daha kaliteli ve kolay hale gelmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.