Elazığ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

13:42 04 Kasım 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere yapılan görevlendirmelere ilişkin, ''Kamunun görevi kamuya hizmet etmektir. Eğer siz kamuya hizmet etmiyorsanız, bunun bedelini öderseniz.'' dedi.

Elazığ'da AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda belediye başkanları ve vatandaşlarla bir araya gelen Kaya, belediyeleri şehirlerin taşıyıcı motoru ve kalkınmanın önemli bir dinamiği olarak gördüklerini söyledi.

Bir belediyenin şehrine sahip çıkması, görevini mükemmel yapması, kentte huzur ve barış ortamını sağlaması halinde şehri temsil etme ve kalkınma noktasında önemli bir kamu görevini üstlenebileceğini belirten Kaya, şehir şehir kalkınan ve büyüyen bir Türkiye'den bahsetmek istediklerini vurguladı.

Kaya, son dönemlerde bazı belediyelerin kamuya hizmet etmek yerine milletin huzurunu bozan, ülkenin birlik ve beraberliğine kast eden açıklamalar yaptıklarını, terörizmi ve teröristleri desteklediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Kamunun iş makinelerini şehirlerini ihya etme, imar etme ve geleceğe taşıma noktasında kullanmak yerine, şehri imha eden, çukurlar, hendekler, barikatlar kazan noktada kullandıklarını gördük. Yine aynı iş makinelerinin ya da araçların bu ülkenin birliğine ve beraberliğine, polisine ve askerine kast etmek için bomba taşıdığını gördük. Dolayısıyla bugün bu belediyelere kayyum ataması yapılıyor. Şimdi deniyor ki niye atama yapıyorsunuz? Kusura bakmayın kamunun görevi kamuya hizmet etmektir. Eğer siz kamuya hizmet etmiyorsanız, bunun bedelini öderseniz. Nerede? Hukuk önünde ödersiniz ve ödüyorlar da.''

Ülkenin birlik ve beraberliğine kast eden kim olursa olsun hukuk önünde hesap vereceğine işaret eden Kaya, hiçbir kimseye ayrım yapılmadığını bildirdi.

Belediyenin mali kaynaklarının kamuya ait olduğuna ve sadece kamuya hizmet için kullanılabileceğine dikkati çeken Kaya, ''AK Parti hükümetleri döneminde hiçbir belediye başkanım 'Bize ayrım yapıldı' diyemez. 2,2 milyar devlet göndermiş, diğerleri de emlak vergisi, su parası filan. Nereye harcandı? Bu ülkenin ve şehirlerimizin huzurunu bozmaya harcandıysa bunun hesabı sorulur ve soracağız. Hiçbir ayrım hiçbir kimseye yapılmayacaktır.'' dedi.

Toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.