Elazığ

Iraklı öğrencilerin diploma sevinci

13:31 05 Temmuz 2017
Iraklı öğrencilerin diploma sevinci

Fırat Üniversitesi (FÜ) Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği yüksek lisans programını başarıyla tamamlayan Iraklı öğrenciler, diploma sevinci yaşadı.

Yabancı uyruklu öğrenci statüsünde FÜ'ye başvuran 20 Iraklı, iki yıllık eğitimin ardından yüksek lisans tezlerini sunarak master diplomalarını almaya hak kazandı.

Fakülte binasında düzenlenen törenle diplomalarını alan öğrenciler, birlikte kep fırlattı.

Yazılım Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede en çok yabancı uyrukluya öğrenim imkanı sunulan bölüm olduklarını söyledi.

Irak, ABD, Nijerya, Nijer, Kenya, Somali, Pakistan ve Suriye gibi ülkelerden toplam 40 öğrencilerinin bulunduğunu belirten Varol, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz master ve doktora eğitimi için Amerika'da 4 hocadan destek almaktadır. Verdiğimiz eğitimin kalitesi yabancı uyruklu öğrenciler tarafından tercih edilme sebepleri arasında gösterilebilir. Daha çok yabancı uyruklu öğrenci almak için çalışmalarımız devam ediyor. Bazı öğrencilerimizi mezun ettik. Bundan sonra da eğitimlerini ve tezlerini tamamlayan öğrencilerimiz mezun olacak. Amacımız üniversite olarak dünyaya açılmak."

- "Türkiye tüm dünyaya insanlık dersi verdi"

Iraklı öğrencilerden Hussein Farooq Saadawi, dünyada yetişmiş yazılım uzmanına gereksinimin her geçen gün arttığını, bunun geleceğin mesleklerinden biri olarak görüldüğünü kaydetti.

Yüksek lisansını tamamlamak için Türkiye'yi tercih ettiğini anlatan Saadawi, ''Ülkemde böyle bir imkan bulamadığımdan Türkiye'ye geldim. Yüksek lisansımı Türkiye'de tamamladığım için çok mutluyum. Bundan sonra bu bölümünde doktora yapmak istiyorum." diye konuştu.

Shokhan Ali Omar ise yüksek lisans eğitimini Türkiye'de tamamladığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kendi ülkesi gibi gördüğü Türkiye'de hiç yabancılık çekmediğini, burada huzuru bulduğunu belirten Omar, "Türkiye, Orta Doğu'da savaşın gölgesinde yaşayan tüm Arap halkına her konuda kucak açarak, tüm dünyaya insanlık dersi verdi." dedi.

Omar, huzurlu bir ülke olması nedeniyle ileride Türkiye'de yaşamak istediğini vurguladı.












YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.