Elazığ

Elazığ'da "Ekonomi Bakanlığı İl Değerlendirme" toplantısı

20:03 30 Eylül 2017
Elazığ'da "Ekonomi Bakanlığı İl Değerlendirme" toplantısı

Elazığ'da, Bakanlık temsilcilerinin katılımıyla ''Ekonomi Bakanlığı İl Değerlendirme" toplantısı yapıldı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) gerçekleştirilen toplantıda, iş dünyasının temsilcileri ile ihracat ve ithalat başta olmak üzere Ekonomi Bakanlığı'nın hizmet ve destekleri ile iş dünyasının sıkıntıları değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış, kente geliş amaçlarının iş dünyasının temsilcileriyle buluşup onların sıkıntılarını dinleyerek, istişarelerde bulunmak olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak bu anlamda iş dünyasının talepleri doğrultusunda destekler verdiklerini ve programlar uyguladıklarını ifade eden Çetinkayış, şunları kaydetti:

''Bakanlığımız iş dünyasıyla bir bütün olarak her zaman müşterek çalışmakta, et ve tırnak gibi birbirlerini tamamlamaktadırlar. Firmalarımızı ziyaret edip onları bakanlığımızın uygulamaları, destekleri, teşvikleri hakkında bilgilendiriyoruz, onların sıkıntılarını dinliyoruz. Bu görüşmelerin sonucunu rapor haline getirip bunların takibini yaparak sanayicimize, ihracatçımıza nasıl daha fazla destek olabiliriz, önlerini açabaliriz, istişare ediyoruz. Bu sayın Bakanımızın kendisine ait bir model.''

Çetinkayış, ziyaretlerinde sadece kendi bakanlıkları ile ilgili değil, iş dünyasının diğer bakanlıklardan beklentileri ile ilgili taleplerini de raporlarında değerlendirdiklerini dile getirdi.

İş dünyası ile yaptıkları görüşmelerin çok verimli geçtiğini aktaran Çetinkayış, şunları kaydetti:

''Bu ziyaretlerden çok şey öğreniyoruz. Bakanlığımızın ihracat destekleri, yurt dışı ofis, mağaza, fuar, tanıtım, pazar araştırması destekleri, yatırım teşviklerimizi, makine alımındaki destekler gibi bunlarla ilgili bilgileri paylaşıyoruz. Ayrıca ithalat ve ihracattaki ürün güvenliği denetimleri, ithalatta haksız rekabete uğrayan üreticimiz varsa bunu gidermek için Bakanlığımızın ne tür tedbirleri var, neler yapılabilir birebir onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Serbest bölgelerde yurt dışı hizmetler alanında, lojistik anlamında, Bakanlığımızın uygulamaları hakkında bilgileri paylaşıyoruz. Bu şekilde ülkemizi üretim, ihracat anlamında nasıl daha ileriye götürürüz, bunları birlikte istişare ediyoruz.''

Elazığ TSO Başkan Vekili Zeki Kılışcı ise TSO olarak hedeflerinin ilin ihracatını artırmak olduğunu belirterek, yapılan görüşmelerin çok verimli geçtiğini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.