Elazığ

Elazığ'da traktörlere reflektör uygulaması

20:35 03 Ekim 2017
Elazığ'da traktörlere reflektör uygulaması

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde şeker pancarı taşıyan traktör römorklarının arkasına reflektör takılması amacıyla çalışma başlattı.

Elazığ Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifince desteklenen uygulama kapsamında, yeni alınan 2 bin 500 reflektör traktörlerin karayolunda güvenli seyretmesi ve olası kazalara sebebiyet vermemesi amacıyla traktörlerin römorklarına takıldı.

Uygulama kapsamında çiftçilere bilgilendirme broşürü dağıtılarak, kazalara karşı uyarılarda bulunuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Cengiz Yeğen, pancar alım kampanyası döneminde olası kazaların önüne geçmek için römorklarda reflektör uygulaması başlattıklarını belirtti.

Uygulama kapsamında alınan 2 bin 500 reflektörün fabrikaya giriş yapan traktörlere takıldığını ifade eden Yeğen, şunları kaydetti:

''Reflektör, gece ve gündüz yolda hızlı seyreden araçların öndeki römorku farketmeyerek onların altına girip kaza ve benzeri durumların olmasını önlemek açısından önemli bir unsur. Bu konuda çok ciddi bir katkı sağlıyor. Bunun dışında römorkların lambalarının eksiksiz çalışmasını sağlamaya çalışıyoruz. Yine yükleri gelişigüzel, dik, yola dökülecek şekilde yükleyenler oluyor. Bununda önüne geçmek için uyarılarımızı yapıyoruz.''

Elazığ Şeker Fabrikası İşletme Müdürü Mümtaz Çelik ise, uygulamanın önemine dikkat çekerek, amaçlarının çiftçilerin herhangi bir kaza yaşamaması olduğunu söyledi.

Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Feridun Ergin de, kazalara karşı sürücülerin ve çiftçilerin yapılan uyarıları dikkate almaları gerektiğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.