Elazığ

"Geleceğin Sporcuları Yetişiyor" projesi

14:12 24 Ekim 2017
"Geleceğin Sporcuları Yetişiyor" projesi

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından kırsal bölgelerdeki çocukları spor altyapısına kazandırmak amacıyla hayata geçirilen "Geleceğin Sporcuları Yetişiyor'' projesinin Kalkınma Bakanlığınca onaylandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yürütülecek proje hakkında değerlendirmede bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, Valilik koordinesinde yürütülecek proje ile sportif altyapıya sahip olmayan kırsal kesimlerde ikamet eden toplam 90 çocuğa tenis, basketbol ve futbol eğitimleri verilerek lisanslı sporcu yetiştirileceğini belirtti.

Projenin Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanması ile çalışmalara başladıklarını ifade eden Sabuncu, şunları kaydetti:

"Eş finansman desteğimiz ile birlikte projemizin toplam bütçesi 233 bin lira. Projemiz ile bir yıl boyunca uzman eğitmenler tarafından 40 erkek çocuğumuza futbol, 40 kız çocuğumuza basketbol ve 10 kız çocuğumuza tenis eğitimi verilerek lisanslı sporcu haline getirilecekler. Projede yer alacak çocuklarımızın servis ve yemek ihtiyaçları da proje bütçesinden karşılanacaktır. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından düzenleyeceğimiz bir program ile tanıtacağımız projemizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.