Elazığ

Elazığ Belediyesinden "Yeşil Okul Projesi"

17:18 30 Kasım 2017
Elazığ Belediyesinden "Yeşil Okul Projesi"

Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, "Yeşil Okul Projesi" kapsamında Şehit Mehmet Akpınar İlkokulu'nda eğitim verdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında eğitimde ekonomik değeri olan atıkların geri dönüşümü konusunda bilinçli nesillerin oluşması için uzmanlar tarafından öğrencilere eğitim verildi.

Eğitim programında konuşan Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi Levent Harputlugil, çevrenin herkes için önemli olduğunu ve günlük hayatta çevreyi herkesin kullandığını ifade etti.

Bu bakımdan daha temiz bir çevre için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini aktaran Harputlugil, şunları kaydetti:

"Çevre ve doğa ile iç içe bir etkileşim içerisindeyiz. Her insan bir yıl içerisinde kendi ağırlığından yedi kat fazla atık üretiyor. Çevremizi ve genelde dünyamızı kirletmemek için bu atıkları doğaya zarar vermeyecek şekilde depolamamız ve geri dönüşüme kazandırmamız gerekiyor. Daha yaşanılabilir bir dünya için herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini unutmamalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.