Elazığ

Silopi'de ayağı bariyere sıkışan çocuğun yaralanması

20:43 01 Aralık 2017
Silopi'de ayağı bariyere sıkışan çocuğun yaralanması

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün ayağının bariyere sıkışması sonucu yaralanan 10 yaşındaki Çiğdem Başak'ın sevk edildiği Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastaneside tedavisine devam ediliyor.

FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Refik Ayten, hastanelerine sevk edilen Başak'ın tedavisine Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde devam edildiğini bildirdi.

Başak'ın sağlığına kavuşması için ilgili tüm branşların gözetiminde klinik takibinin yapıldığını ifade eden Ayten, "Sol bacağında yumuşak doku ile birlikte açık bir kırığı var. Şu anda ilgili branşlar ortopedi, plastik cerrahi ve kalp damar cerrahisi ve diğerleri ile doktorlarımız hastayı takip ediyor. Şu anda bilinci açık, solunum cihazına bağlı değil. Klinik takibini yapacağız, orta vadede ameliyat gerekir mi buna da klinik takibe göre karar verilecek." dedi.

- Olay anında herkes seferber oldu

Başak'ın ağabeyi Kerem Başak ise kız kardeşinin büyük bir talihsizlik sonucu ayağının bariyere sıkıştığını dile getirdi.

Durumu telefonla öğrendikten sonra olay yerine gittiğini anlatan Başak, şunları söyledi:

"Baktım çocuğun ayağı kapanın arasına sıkışmıştı. Herkes oraya toplanmış bir şeyler yapmaya çalışıyorlardı. Emniyet Müdürü de zaten başında bekliyordu. Kız kardeşimi kurtarabilmek için çabalıyorlardı. Herkesin amacı çocuğun bacağını daha fazla zarar görmeden çıkarabilmekti. Yaklaşık bir saat süren uğraşlarla kardeşimin sıkışan ayağı bariyerden çıkarıldı."

- Annesinden harçlık almak için evden çıkmış

Başak, kız kardeşinin çalışan annesinden harçlık almak için evden çıktığını ve sonrasında talihsiz olayın başına geldiğini anlattı.

Kardeşinin bacağındaki kanamanın azaldığını belirten Başak, şuuru da bayağı açık, hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Başak, yaşanan talihsiz olay sonrası kardeşinin tedavisi için seferber olan yetkililere yardımlarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.