Elazığ

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

15:14 14 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Memur-Sen, Elazığ, Şırnak ve Bingöl'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek açıklamasında bulundu.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliğince düzenlenen basın açıklamasında, "Tüm Anadolu ayaktayız, emperyalizme karşı savaştayız" sloganıyla Öğretmenevi önünde bir araya gelen vatandaşlar büyük bir Türk bayrağı açarak ellerinde "Mehmetçiğe selam desteğe devam", "Katil ABD iş birlikçi PKK/PYD" ve "Teröre geçit yok" yazılı dövizler taşıdı.

Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı'nın marşlarının ardından Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi yaptığı açıklamada, vatan için şehadet şerbetini içen her yiğidi Süleyman Şah ve şehit düştükleri her yeri de Süleyman Şah Türbesi kabul ettiklerini söyledi.

Bahşi, Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekçelerini ve hedeflerini anlamakta zorlananların olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Afrin’de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğraf var. İlki, küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan Türkiye'dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir. Zeytin Dalı, Türkiye’nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye'de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır. Afrin, emperyal aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgen devletlerin Orta Doğu'dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargahıdır."

DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ arasındaki gizli ve kirli ittifakın tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığını söyleyen Bahşi, "Afrin'de yürütülen operasyona karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için ter ve dil dökenler de bizim nazarımızda bu kirli ittifakın, tapınak şövalyeleri hükmündedir." ifadelerini kullandı.

- Şırnak

Şırnak'ta da Memur-Sen İl Başkanlığınca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Atatürk Mahallesi Sanat Sokağı'nda yapılan açıklamada Türk bayrakları ve "Tüm Anadolu ayaktayız emperyalizme karşı savaştayız, teröre geçit yok, Mehmetçiğe selam desteğe devam, katil ABD iş birlikçi PKK/PYD" dövizleri açıldı.

Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı, harekatın 26. gününde bulunulduğunu aktararak, "Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye’nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye’de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır." diye konuştu.

Memur-Sen olarak adaletten yana olduklarını aktaran Çatı, şöyle dedi:

"Emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de 'Allah yardımcınız olsun.' diyoruz."

Açıklamanın ardından şehitler için dua edildi.

- Bingöl

Bingöl'de Genç Caddesi Saat Kulesi önünde bir araya gelen Memur-Sen üyeleri adına basın açıklaması okuyan Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, askerlerin, vatanın bekası ve selameti için Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini ifade eden Çelik, "Emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyoruz." sözlerine yer verdi.

Daha sonra şehitler için dua edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.