Elazığ

Elazığ'da "Sağlıklı Hayat Merkezi" hizmete girdi

18:17 12 Haziran 2018
Elazığ'da "Sağlıklı Hayat Merkezi" hizmete girdi

Olgunlar Mahallesi'ndeki merkezin açılış töreninde konuşan Elazığ Vali Yardımcısı Fevzi Dönmez, hizmete sunulan merkezin sağlık hizmetleri konusunda iyi bir noktaya gelen kentin farklı bir aşamaya daha geçmesi noktasında önemli olduğunu belirtti.

Elazığ'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendirmek amacıyla Sağlıklı Hayat Merkezi açıldı.

Kentteki sağlık hizmetlerinin yakın zamanda açılması planlanan Şehir Hastanesi ile daha üst seviyeye ulaşacağını ifade eden Dönmez, şöyle konuştu:

"Koruyucu sağlık hizmetleri veren böyle tesisler hastalıkların önene geçmede önemli katkılar verecektir. Günümüzde teknolojiyle beraber hareketsiz yaşamın bir sonucu olarak obezite gibi hastalıklar yaygınlaşmış durumda. Bu tesisler çocuklarımızın ve bizlerin daha sağlıklı bir hayat sürdürebilmesine katkı sunacak."

İl Sağlık Müdürü Cahit Polat ise koruyucu sağlık hizmetlerinin sağlıklı bir yaşamı teşvik etmesi noktasında önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bireylerin sağlığının korunması, sağlıklı bir toplum oluşması konusunda Bakanlığımızın bir çok çalışmaları mevcuttur. Açılışını yaptığımız Sağlıklı Hayat Merkezi’de bu çalışmalara bir örnektir. Buranın amacı insanların hastalanmasının önüne geçmek, onları hastalıklara karşı bilgilendirmek, sağlıklı hayatı teşvik etmektir."

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut'da, Türkiye'nin son 16 yıl içerisinde sağlıkta bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirtti.

Çok yakın zamanda kentte hizmete girecek olan Şehir Hastane'sinin kentin ekonomisine büyük bir katkı sunacağını aktaran Bulut, "İnşallah bu hizmetler bu istikrar devam ettikçe devam edecek. Yakında Türkiye'nin en büyük sağlık komplekslerinden birinin açılışını yapacağız. Türkiye'de 5 tane bölge hastanesi açıldı şuana kadar. Elazığ ile birlikte bu 6. olacak." dedi.

Bulut ayrıca, Şehir Hastanesi'nin hizmete açılmasıyla kentteki bazı kamu hastanelerinin tamamen kapatılacağı yönündeki spekülatif haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve buralarda sağlık hizmetlerine devam edileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.