Elazığ

Elazığ'da sağlık çalışanlarına sözlü ve fiziksel saldırı iddiası

15:03 17 Ekim 2018
Elazığ'da sağlık çalışanlarına sözlü ve fiziksel saldırı iddiası

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde meydana gelen iki farklı olayda hasta yakınlarınca doktor ile sağlık çalışanlarına fiziksel ve sözlü saldırıda bulunulduğu, kamu malına zarar verildiği önü sürüldü.

İddiaya göre, hastanede ilk meydana gelen olayda, hastanenin Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi görürken durumunun ağırlaşması üzerine dahili yoğun bakım ünitesine kaldırılan Pakize A. (54), burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Annesinin vefat ettiğini öğrenen kızı Serap A. ve diğer yakınları, bunun üzerine hastanede kargaşa çıkararak sağlık personeline sözlü saldırıda bulundu.

Serap A'nın annesinin ölümünden sonra 3 kez hastaneye gelerek sağlık personeline sözlü saldırıda bulunduğu, plastik cerrahi servisinde yer alan bazı cihazlar ile bilgisayar, yazıcı, faks makinesi gibi hastane malzemelerine zarar verdiği ileri sürüldü.

Öte yandan, hastanenin çocuk yoğun bakım servisinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Sarı ve beraberindeki bazı sağlık çalışanlarına bir hastanın yakınları tarafından fiziksel ve sözlü saldırıda bulunulduğu iddia edildi. Güvenlik görevlilerinin araya girdiği olayda Sarı ve bazı sağlık çalışanlarının fiziksel ve sözlü saldırıya uğradığı, Sarı'nın darp sonucu 10 günlük sağlık raporu aldığı bildirildi.

Sağlık-Sen Elazığ Üniversite Şube Başkanı Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddetin artarak devam ettiğini bununla ilgili daha caydırıcı önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık personeline yönelik hasta yakınlarınca gerçekleştirilen iki farklı şiddet olayının konunun vahametini gözler önüne serdiğini ifade eden Yıldız, "Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan her iki olayı şiddetle kınıyoruz, sağlıkta şiddetin son bulması için daha caydırıcı önlemler alınmasını talep ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.