Elazığ

Elazığ'da makatsız doğan bebeğe makat yapıldı

12:50 07 Kasım 2018
Elazığ'da makatsız doğan bebeğe makat yapıldı

Ersöz, yaptığı açıklamada, yaptıkları muayenede anal atrezi (bebekte makat yokluğu) tanısı konulan bebeğin, gerekli tetkik ve kontrollerin ardından ameliyat edilmesine karar verildiğini belirtti.

Elazığ'da, makatsız doğan bir bebeğe operasyonla makat yapıldı.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde dünyaya gelen ve doğuştan makatı olmayan bir erkek bebeğe, Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fikret Ersöz ve ekibi tarafından hastanede ilk kez uygulanan başarılı bir operasyonla makat yapıldı.

"Triangle cut back anoplasty" adı verilen yöntemle ameliyat edilen bebeğe makat yapılarak takip edilmek üzere yenidoğan yoğun bakım kliniğine alındığını ifade eden Ersöz, şunları kaydetti:

"Bebeğimiz zamanında doğmuş bir bebek olup, diğer organlarında herhangi bir anomali yoktu. Anüs açıklığı tamamen yoktu, yeni anüs oluşturmak için bazı tetkikler yaparak operasyonu tek aşamada yapmaya karar verdik. Hastamız şuanda yenidoğan yoğun bakım ünitesinde olup tedavisi sorunsuz bir şekilde devam etmektedir."

Ersöz, her 5 bin doğumda 1 bebekte görülen makat yokluğunun, ciddi bir yaşamsal risk olduğunu, bebeğin anne karnındaki gelişimi sırasında anüs açıklığının tam anlamı ile oluşamaması veya yerleşim yeri itibarıyla olması gerektiği kas kompleksi içinden geçememesi durumu olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.