Elazığ

Bankacılığı bıraktı, eşiyle balık üreticisi oldu

10:45 19 Şubat 2021 13 Yorum Var
Bankacılığı bıraktı, eşiyle balık üreticisi oldu

Elazığ'da yaşayan Kürşat Kılıç, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan aldığı hibeyle bankacılığı bırakıp, eşi Tuğçe Kılıç ile alabalık üreticisi oldu. Çift, 4 kişiye istihdam sağlayıp, 3 yılda 350 ton balık üretimi yaparken, hedeflerinin yılda 400 ton üretim yapmak olduğunu söyledi.

Kürşat Kılıç, üniversiteden mezun olduktan sonra 2014 yılında bankada çalışmaya başladı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na proje yapan firmada çalışan eşi Tuğçe Kılıç'la ticarete atılmaya karar veren Kılıç, bankadaki işinden ayrıldı. Çift, 2018 yılında 'TKDK IPARD II Projesi' dönemi kapsamında 1 milyon 730 bin TL'si hibe olmak üzere toplam 3 milyon TL'lik yatırım ile Keban Baraj Gölü üzerinde alabalık üretim tesisi kurdu. Tuğçe ve Kürşat Kılıç, yılda 200 ton üretimini yaptıkları alabalıkları firmalar aracılığıyla Avrupa'ya, Türki Cumhuriyetlere ve Japonya'ya ihraç etmeye başladı. 4 kişiyi istihdam eden çiftin hedefi, üretimi 400 tona çıkararak, işlerini büyütmek. 

'400 TON KAPASİTEMİZ VAR'

Kürşat Kılıç, eşinin teşvikiyle bu işe girmeye karar verdiklerini belirterek, "Projeleri eşim yazdı. Bunun neticesinde 2017'de başlayan süreç projelendirme, yapım aşaması ve üretim safhası, bu yıl itibarıyla devam ediyor. 2018'de eşimin adına ilk projemizi bitirdik. Bu yıl da benim adıma ikinci projemizi bitirdik. Toplam 3 milyona yakın bir yatırım yaparken 1 milyon 730 bin TL'sini Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan hibe aldık. Üretime devam ediyoruz. 400 ton üretim kapasitemiz var. Bu yıl 200 ton üreteceğiz ve kademeli olarak artıracağız. Balıklar Avrupa'ya, Türki Cumhuriyeti ve Japonya firmaları aracılığıyla ihraç ediliyor" diye konuştu. 

'BÜYÜMEYİ PLANLIYORUZ'

Tuğçe Kılıç da eşinin kendisine destek olmak için bankadan ayrıldığını anlatarak, "Projemizi tamamladık. Koordinatörlüğün desteğiyle kendi çiftliğimizi kurma imkanı bulduk. 2 kişiyi ben, 2 kişiyi de eşim istihdam ediyor. Şu anda 200 tona yakın balık yetiştiriyoruz. Güzel gidiyor. İnşallah daha da büyümeyi planlıyoruz. 2 çocuk annesiyim, çocuklarıma da bakıyorum. Eşim sahadaki işleri, ben de ofis üzerinden geri kalan işleri yürütüyorum. Bu şekilde devam ediyoruz" dedi.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • Kâzim Deveci 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı etsin.. Bereketli,bol kazançlar versin... Balıkçılıkta kârın %75yem, ilaç ,nakliye, akaryakıt,işçilik derken geriye zahmet çekmekten başka bir şey kalmıyor. Dostlar pazarda görsün. Maliyetin en büyüğü yemdir. Balık yemini başkasından almayıpta ucuza kendiniz üretebilirseniz bu işten gerçekten para kazanıp mutlu bir hayat yaşayabilirsiniz. Kaymağını başkasının yediği yoğurdun lezzeti olmuyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı bereketli olsun emek ister
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    batan balikcilari da yazin. cok riskli bir iştir
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hhhh 3 yıl önce Şikayet Et
    Destek hibe iyi almışlar benimde çiftlik projem varda cebimde kuruş yok hibe destek verende yok benim iş daha karlı yoksa
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Alabalık tesisleri 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok karlı bir iş. Tanesi 3 - 5 kuruştan al mini mini yavruyu. 6 ila 9 ay besle veee sonra kilosunu temizlenmis 21.90 TL den sat süper kar süper iş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.