Elazığ

Memlekete döndü, kovan sayısını 2 yılda 250’ye çıkardı

10:05 28 Haziran 2021
Memlekete döndü, kovan sayısını 2 yılda 250’ye çıkardı

Bulgaristan'dan 2 yıl önce memleketi Elazığ'a dönen 31 yaşındaki Yavuz Dönmez baba mesleğine başladı. Arıcılık ile uğraşan Dönmez, 2 yılda 30 kovanını 250’ye çıkardı.

Elazığlı Yavuz Dönmez, kansere yakalanması nedeniyle arıcılığı bırakmak zorunda kalan babasına destek olmak için 12 yıl yaşadığı Bulgaristan'daki işini bıraktı. Yaklaşık 2 sene önce babasından 30 kovanla mesleği devralan Dönmez, 250 kovanla profesyonel arıcılık yapıyor.

BABADAN OĞULA MESLEK

Dönmez, hastalığa yenik düşen babasının hatırasını yaşatmak ve dedelerinden miras kalan arıcılığı daha da ileriye taşımak istiyor. Sivrice'de annesiyle yaşayan Yavuz Dönmez, arıcılıktan keyif aldığını ve üretim yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ailesine yakışır şekilde baba mesleğini ileriye taşıyacağını belirten Dönmez, "Babamın dedesi bu işi yapıyormuş. Bu şekilde bana kadar geldi. Bu işi devam ettirmeseydim ailemizde başka bu işi yapabilecek kimse yoktu. Onun için de burada kalıp arıcılığa devam etmek istedim." dedi. Dönmez, gençlerin bu meslekle aile bütçesine katkıda bulunabileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.