Elazığ

5 çocuk annesi kurduğu işle 30 kişiye istihdam sağlıyor

12:39 30 Haziran 2021 2 Yorum Var
5 çocuk annesi kurduğu işle 30 kişiye istihdam sağlıyor

Elazığ'da 5 çocuk annesi Gönül Eker, işini büyüterek kurduğu iş yerinde 30 kişiyi istihdam ederek örnek oldu.

5 çocuk annesi Gönül Eker’in (48) hikayesi kadınlara ilham kaynağı oluyor. Ev hanımı olan ve ilk başlarda kendi evinde akrabalarının halılarını yıkamaya başlayan Eker, daha sonra bir işletme açma kararı alarak 2007 yılında sektöre adım attı. İlk etapta küçük bir işletme açan Eker, zamanla müşteri potansiyelinin artmasıyla büyük bir yıkama fabrikası açmaya karar verdi. Özellikle toplumda erkeklerin yapabileceği ve fiziki güç gerektiren bir iş kolunda büyük bir başarı örneği sergileyerek kendi işinin patronu olan Eker, şimdi 30 kişiye iş olanağı sağlıyor. 

“İSTİYORUM Kİ BÜTÜN KADINLAR BİZİM GİBİ ÇALIŞSINLAR”

Sektöre nasıl girdiğini anlatan kadın girişimci Gönül Eker, "Önceleri kendi evimde halılarımı yıkıyordum. Sonrasında bir iş yeri açmayı düşündüm. Önce küçük bir iş ile başladım, sonra büyüttüm. Şu anda 30’a yakın çalışanımız var. Çocuklarım da çalışıyor. Öncelerde fazla halı yıkayan yer yoktu. O dönemde 10 tane vardı ama şu anda sayısı bayağı arttı. Halıyı getirdikleri zaman önce silkeliyoruz, halı sonra yıkamaya geçiyor. Yıkamadan sonra kurutmaya, oradan paketlemeye gidiyor. En son servise çıkıyor. İstiyorum ki bütün kadınlar bizim gibi çalışsınlar, ayaklarının üstünde dursunlar” dedi.

“KENDİ GÜCÜMÜ ELİME ALMAK İSTİYORUM”

Annesine işte yardım eden 25 yaşındaki Ceren Eker ise, “2007’de bu işe resmi olarak başladık. Ondan öncesinde de kendi evimizde halı yıkıyorduk. Daha sonrasında ek bir gelir olsun ve annem de 'Artık kendi gücümü elime almak istiyorum' dedi. Şirketi kurduk ve başladık. Tabii ki de çok zorluk çekiyoruz. Biz kadınlar halıları indirip kaldırmada zorluk çekiyoruz. Müşterilerimiz kadın olduğumuz için bize daha güveniyor. Çünkü erkekler bir leke gördükleri zaman görmezden gelebiliyorlar. Her konuda kadınların önde olması gerekiyor. Bunu örnek alıp da bu işe girmeye çalışan birçok kişi gördük. Biz de onların önünü kesmek yerine onlara önderlik etmeye çalışıyorduk. Kadın her işi başarabilir, hatta erkeklerin bile yapamadığı birçok işleri bizler yapıyoruz ve bizler görüyoruz” diye konuştu.

“BİLMEDİKLERİ YERLERDE HALI YIKATMAMALARI GEREKİYOR”

Uzun yıllardır halı yıkamada çalışan Ufuk Yurttaş, "Halı yıkama sektörü özellikle çok basit görünen sektör ama işin aslı öyle değil. Aslına bakarsanız bu işte kadın elinin değmesi çok önemli. Erkeklerin başaramadığı, göremediği bazı lekeleri, kirleri, pisleri kadınlar daha rahat ve yakın bir şekilde görmektedir. Hem çocuklarımız hem de evde yaşayan insanlar sürekli halı ile temas halindeler. Dolayısıyla bunlarda virüs, bakteri oluşması mevcut. Onların nasıl temizlendiğini her vatandaşımızın yakından takip etmesi gerekiyor. Aslında müşterilerimiz sürekli hem halılarının nasıl ve hangi şartlarda yıkandığını görmesi ve bilmediği yerlerde halı yıkatmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • ismkose 2 yıl önce Şikayet Et
    30 kişiyle halı yıkasın Elazığ da kirli halı kalmaz Parayıda koyacak yer bulamaz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • izmir hakkı kul 2 yıl önce Şikayet Et
    1 işçi 3000 maaş artı yemek artı 1000 tl sigorta 4-5 bin tl ye maal oluyor halı yıkama 30 kişiye istihdam sağlayamaz 5 kişiye inanırım ama 30 a inanmam
    Cevapla
  • Selcuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Masallah, Allah muvaffak etsin insallah
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür haberlerden nefret ediyorum. Kadın istihdamı, kadının çalışması diye diye iş hayatına atılan kadınlara kutsal olan annelik görevi basit ve çok kötü bişeymiş gibi bir toplumsal algı oluşturuldu.
    Cevapla
  • YUSUF 2 yıl önce Şikayet Et
    haklısın toplum anne nin kadının kıymetini çok bildiği için hergün ölen bir anne eşi ve çocukları tarafından kadın çalışmadın eve şiddete maruz kalsın
    İlk beğenen sen ol
  • Cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir yorum
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa nüfusu işte bu yüzden giderek yaşlanıyor. Yaşlandığı için de yurtdışından işçiler getiriyor. Bizim ülke nüfusu da yaşlanırsa bizim devletinde yapacağı bu olacak maalesef. Kadın elbette çalışır ama her şeyin de bir sınırı vardır yani.
  • RAmazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazandıkları paranın da aile ekonomisine katkısı olsa canın yanmaz, ancak giyim kuşam makyaja harcarlar ev ekonomisine katıda bulun deyince de benim kazancım senin ne hakkın var evi geçindirmek erkeğin işi derler, yani çalışan kadının ne eve ne de eşine faydası olmaz.
  • Oruç eğri 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzını yirim abi. Yüzde bin haklısın. İhtiyacımız kadının çalışması değil kadının evde durup dürüst imanlı ibadetli nesil yetiştirmesidir
  • alper teker 2 yıl önce Şikayet Et
    Aranan yorum.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.