Elazığ

Sebepsiz yere bıçaklanmıştı, yeni görüntüleri çıktı: "Elazığlılar bana çok yardım etti"

14:06 14 Eylül 2021 25 Yorum Var
Sebepsiz yere bıçaklanmıştı, yeni görüntüleri çıktı: "Elazığlılar bana çok yardım etti"

12 yıl önce bisikletiyle dünya turuna çıkan ve Elazığ’da durduk yere bıçaklanan japon turist Shogan Kameda’nın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kameda'nın Elazığ'da vatandaşlardan sürekli yardım gördüğünü söylediği görülüyor.

Yaklaşık 12 sene önce bisikletine binen Japon vatandaşı Shogan Kameda (45), dünya turuna çıktı. Farklı ülkeleri gezdikten sonra Türkiye topraklarına gelen Kameda, Muş’tan sonraki durağı Elazığ oldu. Burada Sivrice ilçesinde kamp yapan Kameda, iddiasına göre dişlerini fırçalarken, bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Kameda, yapılan ilk müdahalesinin ardından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

"PALULULAR ON NUMARA İNSANLAR"

Olayın ardından bir anda kent gündemine oturan Kameda'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde Kameda'nın Türk insanı ve Elazığlılardan övgü dolu sözlerle bahsettiği görülürken, "Palulular nasıl insanlar" sorusuna, "On numara" yanıtıyla dikkat çekti. Kameda ayrıca seyahatleri boyunca Elazığlılardan birçok ikram gördüğünü, gerek yiyecek ve içecek gerekse de konaklama konusunda Elazığlıların kendisine yardım ettiğini belirtiyor. 

“SADECE DİŞ FIRÇALIYORDUM, NEDEN BIÇAKLADI BİLMİYORUM”

Hastane odasında tedavisi devam eden Kameda, kamp yaptığı yerde dişlerini fırçalarken bıçaklı saldırıya uğradığını söyledi. Japonya’dan dünya turuna çıktığını kaydeden Kameda, “İlk başlarda yürüyordum. Malezya, Çin gibi yerleri yürüyerek gezdim. Çin’de bir kız arkadaşım bana bisiklet hediye etti. Sonra Çin’den bisiklet ile dolaşmaya başladım. Ben sadece diş fırçalıyordum. Neden bana kızdı, bıçakladı bilmiyorum. 10 aydır bisikletim ile Türkiye’deyim. En son Elazığ’a geldim. Elazığ Hazar Gölü yakınlarında bıçaklandım. Kavga etmedik, aniden beni bıçakladı. Ben dışarıda dişlerimi fırçalarken ve çamaşırlarımı yıkarken Türkler bana kızıyordu galiba, Türkiye ve Japonya kültürü farklı, çok farklıyız. Ben dişlerimi fırçalıyordum ne için bıçaklandım bilmiyorum. Buradan sonra ne yapacağım bilmiyorum. Türkiye için seyahatim bitti. Bacağım çok ağrıyor. 12 senedir tüm dünyayı parasız dolaşıyorum. Genellikle çadırda kalıyorum bazen arkadaşımın evinde kalıyordum ama genelde çadırda yaşıyorum” dedi.

SALDIRGAN YAKALANDI

​İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından harekete geçti. Polis ekipleri, yaşı küçük zanlıyı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

YORUMLAR

25 Yorum Var
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yoğurdun bolluğu nerede acaba çalışmadan etmeden dünya gezisi düşündürüyor bizi
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    bence bu adamın şansı elazığda açılacak çünkü eşekliğide orda gördü insanlığıda orda gördü belki elzaığda evlenip iş kurar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    bıçaklayan hasta adam ömründe hiç diş fırçalamamış galiba birden diş fırçalayan adam görünce dişlerini keskinleştiriyor.beni yiyecek herhalde demiş olmalı
    Cevapla
  • bahr 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam ajan, bıçaklayan da mit mensubu..
    Cevapla
  • hem hum 2 yıl önce Şikayet Et
    kafayi yemissiniz
  • AKHİLAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Olayın aslını bilmiyorum. Bilmiyoruz..."Bizden ise mutlaka suçludur " kompleksine neden bu kadar kapılmışız onu da bilmiyorum. Adamın dedikleri doğru mu ? onu hiç bilmiyorum...Siz biliyor musunuz?Lakin Türkiyemizde japonların bir etkinliğinde çır çıplak bi japon amuda kalkıp yürürken derdest edilmişti, polisler zor kurtarmıştı herifi. Onu biliyorum...Adam suçsuz olabilir tamam da suçlu olamaz mı? bizim genç de yanlış yapsa bile tahrik eden bir şeyler varsa ne dersiniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.