Elazığ

15 yaşındaki çocuğun midesinden çıkanlar şaşkına çevirdi

13:16 15 Aralık 2022 4 Yorum Var
15 yaşındaki çocuğun midesinden çıkanlar şaşkına çevirdi

Diyarbakır'da kusma ve bulantı şikayetiyle hastaneye götürülen erkek çocuğunun çekilen röntgeninde, midesinde şarj kablosu ve toka olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine çocuk, ambulans ile Elazığ'da bulunan Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Üniversitenin Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Doğan ve ekibi tarafından yapılan endoskopik işlemle çocuğun midesindeki kablo ve toka başarıyla çıkarıldı. Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan çocuk taburcu edildi.


‘KABLOYU ÇIKARIRKEN ZORLANDIK’

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Yaşar Doğan, kablonun bir ucunun ince bağırsağa geçmesi nedeniyle zorlandıklarını ifade ederek, “Hastanın kusma ve karın ağrısı şikayetleri olması üzerine sağlık kuruluşuna başvurulmuş. Orada yapılan incelemelerde hastanın midesinde kablo tespit edilmesi üzerine bize danışıldı. 112 aracılığıyla hastaya gerekli işlemi yapıp yapmayacaklarını bize sordular. Biz de hastayı bize gönderebileceklerini kendilerine ilettik. Hasta bize geldikten sonra ön hazırlık yapıldı ve gerekli olan açlık süresinin ardından hastaya endoskopik işlem yapıldı. Endoskopik işlemle midedeki kablo çıkarıldı. Kabloyu çıkarırken açıkçası zorlandık, çünkü kablonun bir ucu ince bağırsağa geçmişti. İşlem başarılı bir şekilde sonlandırıldıktan sonra hasta sağlıklı bir şekilde evine gönderildi” dedi.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Mübarek şarj kablosu ile kendinimi şarj ediyodun yoksa kabloyu yutmussun adaptörünude yutsaydin ya
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Muhammed 1 yıl önce Şikayet Et
    akran zorbalığı olabilir. araştırılmalı
    Cevapla
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    adaptörü yutmayı unutmuş kerata bu şekilde işe yaramaz
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    toka hadi neyse bir sekilde girdi diyelim. kablo ne alaka ya
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.