Elazığ

Elazığ'da tespih dükkanında bulunan 200 yıllık gerdanlık fiyatıyla dudak uçuklattı!

17:17 04 Şubat 2023 9 Yorum Var
Elazığ'da tespih dükkanında bulunan 200 yıllık gerdanlık fiyatıyla dudak uçuklattı!

Elazığ'da tespih dükkanı sahibi Mehmet Özen'in tezgahında yer alan ve oldukça kıymetli olan damla kehribardan yapılan 200 yıllık at gerdanlığı 50 bin liralık fiyatıyla dudak uçuklattı.

Elazığ'da tespih dükkanı işleten Mehmet Özen 200 yıl önce damla kehribarından yapılan at gerdanlığını dükkanında sergiliyor.

50 BİN LİRADAN SATIŞA ÇIKARTTI

Bir süre işletmesinde sergileyen tespih ustası Özen, taleplerin çoğalması üzerine ustalıkla işlenen at gerdanlığını 50 bin liradan satışa çıkardı. Birinci kalite işçilikle yapılan at gerdanlığının fiyatını duyan vatandaşlar ise kulaklarına inanmakta zorluk çekti.

200 YIL ÖNCE YAPILMIŞ

Kehribardan yapılmış at gerdanlığının 200 yıllık olduğunu ve değerli atların boynuna takıldığını ifade eden tespih ustası Mehmet Özen, "Bu gerdanlık özellikle değerli atların boynuna takılırmış. O dönemde atları pire ve hastalığa karşı koruduğu ifade ediliyor. Gerdanlığın fiyatı 50 bin lira. Damla kehribardan yapıldığı için çok kıymetli. Koleksiyon için soran müşteriler de oluyor. Vatandaşların dikkatini çekiyor. At gerdanlığını tespihe benzeten vatandaşlarda oluyor” dedi.

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • hıdır diker 1 yıl önce Şikayet Et
    ya çoğu kişi çok az bir fiyat yazıyor? şimdi bunu alan kişi hiç hastalık görmeyecekmi? hiç yoksulluk çekmeyecekmi? khiç kimseye muhtaç olmayacakmı? yada ölünce sorgusuz sualsiz cennetemi gidecek? eğer bu yazdıklarım olmayacaksa değil 50 000.tl 5 000 000 tl veririm.
    Cevapla
  • HASANA 1 yıl önce Şikayet Et
    gerdanlık değil,33 lük tesbih (ŞAKŞAK)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin dudağı uçuklamış acaba
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kehribar ise birde 200 yıllıksa bedava.
    Cevapla
  • Nami 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre bu fiyat çok az
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.