Türkiye'ye geldiği ilk günde ezandan etkilenip Müslüman oldu
10:49
26 Ağustos 2023
10 Yorum Var
Türkiye'ye geldiği ilk günde ezan sesinden etkilenen İngiliz Mccathie, Elazığ'da Müslüman oldu.
Türkiye’ye ilk geldiğinde ezandan etkilenip Müslüman olmak istediğini belirterek Elazığ İl Müftülüğüne başvuran İngiltere vatandaşı Rebekah Alice Mccathie için 'İhtida Merasimi' düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü İrfan Üstündağ, Rebekah Alice Mccathie İslam’ın temel esasları ile ilgili bilgi verdi. Ardından şahitler Leyla Deniz ve Murat Yıldız huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Rebekah Alice Mccathıe, 'İpek' ismini aldı. Merasim yapılan dua ile tamamlandı. İl Müftüsü Üstündağ ise Müslüman olan İpek’i tebrik ederek İhtida Belgesi ile birlikte, Kur'an-ı Kerim ve ilmihal hediye etti.

Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.
YORUMLAR
10 Yorum Var-
Ahmet Kaya.
2 yıl önce
Şikayet Et
Elhamdülillah Allah nasip etmiş, sebep olanlardan Allah razı olsun cümle Müslümanlarının Allah yar ve yardımcısı olsun inşallah.
Beğen
Toplam 3 beğeni
-
malatya balabanlı
2 yıl önce
Şikayet Et
Elhamdulillah hayırlı olsun Rabbim iman ile yaşatıp imanla ölmeyi nasip etsin herkese bize bana . Amin
Beğen
Toplam 7 beğeni
-
Misafir
2 yıl önce
Şikayet Et
Maşallah Maşallah Maşallah BARAKALLAH ALLAH SAYILARINI ARTIRSIN İNŞALLAH SELAM VE DUA İLE
Beğen
Toplam 13 beğeni
-
hhüseyin
2 yıl önce
Şikayet Et
Maşaallah Canım Kardeşlerim ! Asıl Alem Olan Ahiret Aleminizi Kurtardınız. Tebrik Ederim :) Tüm Kalbi Doğruları Allan Hidayetle Nasiplendirir. Diye Ümit Ediyorum.
Beğen
Toplam 9 beğeni
-
konuk
2 yıl önce
Şikayet Et
Gerçekten İslamı yaşayan müslümanlardan olur İnşallah.
Beğen
Toplam 8 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle