Elazığ

Görenler şaşıp kalıyor: 'Lionel Messi İlkokulu’ sosyal medyada gündem oldu

16:41 20 Kasım 2023 52 Yorum Var
Görenler şaşıp kalıyor: 'Lionel Messi İlkokulu’ sosyal medyada gündem oldu

Elazığ Arıcak'a bağlı Üçocak beldesinde bir okulun isminin haritalarda 'Lionel Messi’ olarak geçmesi büyük şaşkınlık oluşturdu.

Belde Belediye Başkanı Yılmaz Yegül ise 1953 tarihinden beri okulun adının Üçocak İlkokulu olduğunu belirterek, "Bir yanlışlık olmuş ama biz memnunuz böyle kalsın. Hatta isim değişikliği için kaymakamlık ve ilgili kurumlarla görüşeceğim. Messi Türkiye'ye gelirse buraya davet edeceğiz" dedi.

Elazığ'a 116 kilometre uzaklıkta bulunan Arıcak ilçesine bağlı Üçocak beldesinde bir okulunun isminin haritalarda 'Lionel Messi İlkokulu' olarak geçmesi şaşkınlık oluşturdu. Üçocak İlkokulu olan okulun adının navigasyonda dünyaca ünlü futbolcu Messi’nin adı olarak geçmesi sosyal medyada büyük ilgi gördü. Belde Belediye Başkanı Yılmaz Yegül ise ilk kez denk geldiği bu durum karşısında şaşkınlık yaşadıklarını söyledi.

"Messi, Türkiye’ye gelirse buraya davet edeceğiz"

İlk başta inanamadığını, konumun beldelerindeki okulu göstermesi ile neye uğradığını şaşırdığını anlatan Başkan Yegül, "Çok şaşırdım, ben de inanamadım ama baktım ki konum burayı gösteriyor. Arama motorunda 'Lioanel Messi Ortaokulu' yazdığınızda konum burayı gösteriyor. Bu işin meraklısı olanlar böyle bir yerin olduğunu söyleyince, navigasyon açarak buraya geldik. Konum tam olarak burayı gösteriyor. Lionel Messi Ortaokulu bulunduğumuz yer oluyor. Burası da Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Üçocak beldesi. Kimse buranın adının Messi olarak geçtiğini bilmiyordu. Sosyal medyaya düşünce burası farklı bir anlam kazandı. Messi, Türkiye’ye gelirse buraya davet edeceğiz. Üçocak’ın kuruluşundan beri okulumuzun bulunduğu yer burası. Bizim buraya 1953 yılında okul yapılmış ve o tarihten beri okulun yeri burasıdır. Bir yanlışlık olmuş ama biz memnunuz böyle kalsın. Hatta isim değişikliği için kaymakamlık ve ilgili kurumlarla görüşeceğim" diye konuştu.

YORUMLAR

52 Yorum Var
  • Reis 0 5 ay önce Şikayet Et
    Haritalarda ne isimler var bu çok daha masum onların yanında.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mesut 5 ay önce Şikayet Et
    Çocuklarımızı futbol aşkına teşvik ettiğimiz kadar sahabe efendilerimizi öğrenmeye de teşvik edebilsek, daha güzel olurdu
    Cevapla
  • Tr yerli 5 ay önce Şikayet Et
    Seyyit on başı olsun aklınızı başınıza alın
    Cevapla
  • Sağlıkçı 5 ay önce Şikayet Et
    Yahudi sevicileri biz nasıl severiz.Messinin ağzından hiç Türkiye çıktımı
    Cevapla
  • Antifutbol 5 ay önce Şikayet Et
    Lionel Messi yahudi asıllıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.