Erzincan

Erzincan'da meslek edindirme kurslarına yoğun ilgi

13:03 19 Eylül 2015
Erzincan'da meslek edindirme kurslarına yoğun ilgi

 Erzincan Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle meslek edindirmek, istihdam oluşturmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çılan meslek edindirme kursları yoğun ilgi gördü. 

Erzincan Belediyesi hizmet binasında açılan ve uzman eğitmenler tarafından açılan sepet örme, dekoratif tablo yapımı ve bakır işlemeciliği kurslarına 10'u erkek 100 kursiyer katıldı.  

Kursiyerlerden Zeynep Kargı, unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı öğrenmek ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kursa katıldığını belirterek, zaman içinde kendilerini geliştireceklerine inandığını söyledi.

Kursta farklı dizaynlar oluşturmayı öğrendiklerini ifade eden Kargı, "En önemlisi bakır işçiliğinin ne kadar zor olduğunu öğrendik. Giderek daha güzel işler çıkmaya başladı. Zamanla kendimizi de geliştirdik ve ileriye dönük iş imkanı bulmayı da umuyorum" diye konuştu. 

Kursiyerlerden Zeynep Bağ ise evde boş oturmaktansa meslek edinmekten mutlu olduğunu dile getirerek, "Burada gelip bakır işliyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş şeyleri yapıyoruz" dedi. 

Bakır El İşlemeciliği kurs öğretmeni Sami Tevlin ise kursla Erzincan’da unutulmaya yüz tutmuş bakır işlemeciliğini canlandırmayı amaçladıklarını ifade etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.