Erzincan

KUDAKA 2016 yılı mali destek programı tanıtıldı

16:19 29 Aralık 2015
KUDAKA 2016 yılı mali destek programı tanıtıldı

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, KUDAKA aracılığıylı Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan bölgeye 2016 yılında 10 milyon TL mali destek sağlanacağını açıkladı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan bölgeye Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı aracılığıyla 2016 yılında 10 milyon TL mali destek sağlanacağını açıkladı. 

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı KUDAKA), Erzurum-Erzincan-Bayburt illerini kapsayan 2016 yılı mali destek programı tanıtım toplantısı yapıldı. Erzincan Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, KUDAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ile vatandaşlar katıldı.

Vali Kahraman, burada yaptığı konuşmada,  Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin coğrafi avantajları nedeniyle önemli bir yere sahip olduklarını vurduguladı. 

Ajansın bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması için gayret gösterildiğini belirten Vali Kahraman, toplantının amacının proje teklif çağrısı olduğunu söyledi. Kahraman şunları söyledi:  "2010 yılından itibaren mali ve teknik destekler kapsamında bölgeye yaklaşık 70 milyon TL hibe desteği sağlanmıştır. Eşfinansman ile birlikte, projeler aracılığıyla bölgede yaklaşık 130 milyon TL’lik ekonomik hareketlilik oluşmuştur. 2016 yılında proje teklif çağrısı yöntemiyle Bölgeye 10 milyon TL mali destek sağlanacaktır" diye konuştu. 

Erzincan'da 2010 yılından bu güne kadar 636 proje başvurusunun gerçekleştirildiğini ve başarılı bulunan 192 projeye mali destek sağlandığını kaydeden Vali Kahraman " Tüm bu projeler kanalıyla Erzincan’a yaklaşık 24 milyon TL destek aktarılmıştır.  Ekonomik potansiyelimiz göz önüne alındığında mevcut proje teklif çağrısı, içeriği itibariyle ilimiz için önemli bir fırsattır." dedi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.