Erzincan

Erzincan Üniversitesi heyetinden ABD'deki Ahıska Türklerine ziyaret

09:14 12 Nisan 2016
Erzincan Üniversitesi heyetinden ABD'deki Ahıska Türklerine ziyaret

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ABD'nin Ohio eyaletindeki Ahıska Türklerini ziyaret ederek muhtemel işbirliği konularını görüştü.

Bazı üniversitelerle işbirliği kapsamında ABD'de bulunan Erzincan Üniversitesi Rektörü Çapoğlu ve beraberindeki heyet, Ohio eyaletinin Dayton kentindeki Ahıska Türk-Amerikan Toplum Merkezi'ni ziyaret etti.

Rektör Çapoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Bu toplum bizim kardeşlerimiz. Orta Asya'da Kafkasya'da, Ukrayna'da, Kazakistan'da pek çok devlette sizlerin kardeşleriyle, akrabalarıyla tanıştık, görüştük. En sonunda Erzincan'da onları ağırlama fırsatını, şerefini bulduk." dedi.

Çapoğlu, "Herzaman yanınızda olacağız. Devlet olarak yanınızda olacağız. Erzincan'da 3 bine yakın akrabalarınızı Ahıskalı Türk kardeşimizi ağırlayacağız. Biz de orada üniversite olarak onların problemlerini nasıl çözeriz diye arkadaşlarımızla uğraşıyoruz. İnşallah oların gönlünü icitmeden Erzincan'da ağırlarız." diye konuştu.

Ahıska Türk-Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Şahbandarov da Çapoğlu'na teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Erzincan'dan burada Ahıskalılar var diye toplumuzu ziyaret ettiler. İnşallah Erzincan ile burdaki üniversiteler arasında ciddi bir bağ oluşur da burda üniversiteye giden bizim çocuklarımız da ordaki akrabalarını ziyaret etme imkanı yakalarlar"

 

 

Ziyaret esnasında, atremanlarına Dayton'da devam eden dünyaca ünlü Ahıska Türkü boksör kardeşler Buğra ve Alptuğ Öner'le de sohbet eden heyet, onlara çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.