Erzincan

Erzincan'da 24 sözleşmeli er yemin etti

14:03 17 Mart 2017
Erzincan'da 24 sözleşmeli er yemin etti

Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası’nda 24 sözleşmeli er, düzenlenen törenle yemin etti.

Kışlanın sinema salonunda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan yemin töreninde, askerlerce taşınan tugay sancağı yerine kondu.

24 sözleşmeli erin yemin etmesinin ardından sözleşmeli piyade er Sezer Çağırga yaş kütüğüne plaket çaktı.

59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Albay Sebahattin Türker ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Sabri Taş, eğitimde başarılı olan erlere plaket ve çeşitli hediyeler armağan etti.

Albay Türker, törende yemin eden askerlere hitaben yaptığı konuşmada, "Kutsal vatan hizmetini sözleşmeli er olarak yapmak üzere güzel yurdumuzun dört bir tarafından birliğimize katılan gençlerimizin ant içme törenini gururla ifa ettik. Bu gurur Mehmetçiklerimizi yetiştiren ailelerimizin ve emek veren komutanlarımızın eseri olduğunu unutmamak gerekir. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, aynı zamanda Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası. Daima ulusunun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden mutlak itaatine dayalı disiplin anlayışından sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha önemlisi bağrından çıktığı yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.