Erzincan

53. Kütüphaneler Haftası

15:47 27 Mart 2017
53. Kütüphaneler Haftası

Erzincan'da Kütüphaneler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen 53. Kütüphaneler Haftası kutlama programında yaptığı konuşmada, kitap okuma alışkanlığı edinilmesinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bizler yarının geleceği olan bizlerin geleceği olan bu çocuklarımızın güzel yetişmesi adına donanımlı olarak yetişmeleri adına elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret göstereceğiz. Kitaplarımızın yenilenmesi, kütüphanelerin en güzel kitaplarla donatılması ve genç kardeşlerimizin bu kitaplardan faydalanmaları yönünde yapacağımız teşvikler, değişik yarışmalar vesaire bunlarla gençlerin önümüzdeki dönemde geleceğin Türkiye’sini inşa edecek bu gençlerin donamınlı bir şekilde yetişmeleri adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.”

Programda ilkokul öğrencilerince müzik dinletisi sunuldu ve "Masal Kahramanlarını Tanıyorum" adlı skeç sahnelendi.

Etkinlikte en çok kitap okuyan kütüphane üyelerine ödüllerinin verilmesinin ardından, güncel kitap sergisi ve Ebru-Hat Sergisinin açılışı yapıldı.

Programa Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Arda Heb, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.