Erzincan

Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 98. yıl dönümü

12:50 01 Temmuz 2017
Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 98. yıl dönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 98. yıl dönümü törenle kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular, ellerindeki Türk bayrağı ile Şehit Enes Bediz Meydanı'ndan belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na yürüdü ve çelenk bıraktı.

Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, burada yaptığı konuşmada, büyük Türk milletinin tarih boyunca dünyaya hükmettiğini anımsattı.

Medeniyet tarihi yazan Türk milletinin hiçbir zaman esaret altına girmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini aktaran Başsoy, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincan'a gelişi sırasında Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyelerinden Fevzi Efendi'yi, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde yanı başından hiç ayırmamıştır. Bu gerçek Erzincanlıların vatana ve hürriyetlerine bağlılıkları ile Mustafa Kemal Atatürk'ün, Erzincanlı bir temsilciyi kendisine yoldaş edişinin bir nişanesidir." dedi.

Başsoy, Gazi Paşa'nın Anadolu'yu gezerken Erzincanlılara duyduğu güveni "Erzincan'ın az zamanda layık olduğu ve cumhuriyetin kendisinden beklediği mertebede nur ve feyiz kaynağı olacağına tamamen inanıyorum" sözleri ile ifade ettiğini aktardı.

- "Milli Mücadele ruhunu asla kaybetmedik"

Yedi düvele karşı verilen mücadelenin dünya tarihinin en büyük mücadelesi olduğunu vurgulayan Başsoy, şunları kaydetti:

"Batılı tarihçiler ve devlet adamları Birinci Dünya Savaşı'nda ve özellikle Kurtuluş Savaşı'nda kendilerine karşı vatanını savunan büyük Türk milletinin gösterdiği mücadeleye, bu insanların sahip olduğu vatan aşkına, bu milletin önderlerinin basiretine hayran kaldıklarını her daim ifade etmekten kaçınmamışlardır. Hürriyet içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bugün bu huzur ve bu sükunet ortamını yaşayabiliyorsak bunu hürriyet mücadelesinin kahramanlarına borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bizler milli mücadele ruhunu asla kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. Dahili ve harici bedhahlar şunu bilsinler ki bu vatan her an Gazi Mustafa Kemaller, Fevzi Efendiler yetiştirecek güçte bir millettir."

Törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Nurettin Aydoğan, diğer yetkililer, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.