Erzincan

Erzincan'da acemi erler yemin etti

16:24 06 Ekim 2017
Erzincan'da acemi erler yemin etti

Erzincan'da acemi eğitimlerini tamamlayan 2 bin 735 asker yemin etti.

Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası'ndaki yemin töreni, saygı duruşunda bulunlması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından 1997-3 tertip B grubu 129'u kısa dönem, 303'ü sözleşmeli toplam 2 bin 735 askerin yemin ettiği törende, kısa dönem Topçu Er Bilal Gönültaş, Piyade Sözleşmeli Er Kadir Sarı ve Topçu Er Semih Altun yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törende, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu ile birlikte, birliğine ilk gelen erlere plaket ve hediye verdi.

59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Türker, yemin eden erlere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanından birliğe katılan gençlerin ant içme törenini gururla gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman Mehmetçiklerim, bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi emir ve amirlere mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su, toprak kadar kutsaldır."

Yemin eden askerlerin bazılarının yakınları gözyaşlarına hakim olamazken program, askerlerin tören geçişiyle sona erdi.

Törene, Erzincan Belediye Başkan Vekili Gökhan Ulutaş, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş ve asker yakınları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.