Erzincan

Türk lirasına destek kampanyaları

14:44 17 Ağustos 2018
Türk lirasına destek kampanyaları

Erzincan merkezli 10 ilde 13 mağazası olan bir optik firması Türk lirası ve ülke ekonomisine destek vermek amacıyla, "Dolara inat güneş gözlüklerinde yüzde 30 indirim" kampanyası başlatırken ABD menşeli ürünlerini de satmama kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına Erzincanlı iş adamından doların yükselişine tepki amacıyla 10 ilde 13 şubesinde başlattığı kampanyaya destek geldi.

ABD menşeli ürünleri şubelerinde satmama kararı alan optik işletmesi Ertan Buyruk gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugünden sonra Amerikan menşeli ürünleri mağazalarımızda satmayacağız. ABD'nin üretmiş olduğu gözlükler, güneş gözlükleri mağazamıza koymamaya karar verdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli ve yerli ürünlerle ilgili söylediklerine riayet ederek milli ve yerli ürünlerle hizmet vermeye çalışacaklarını söyleyen Buyruk, ekonomik bir savaş açıldığını anımsatarak şunları söyledi:

"Dün nasıl Çanakkale’de bir olduk düşmana karşı savaş açtık ve kazandık ise bugünde bu ekonomik savaş açmış oldukları bunda birlik ve beraberliğimizi koruyarak inşallah Allah'ın izniyle bundan da güzel çıkacağız. 10 İlde 13 mağazamızda 100 dolar bozdurup getiren müşterilerimize yüzde 30 indirim yapacağız. Bu saatten sonra ABD menşeli ürünleri mağazamızdan çıkarıp geri iade edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.