Erzincan

Dev balıkları görünce virüsü unuttular!

10:47 13 Nisan 2020 7 Yorum Var
Dev balıkları görünce virüsü unuttular!

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinden geçen Fırat Nehri'nde 30 yıllık balıkçı tarafından oltayla yakalanan dev turna balıkları görenleri şaşırttı. 95 ve 65 kilo ağırlığındaki iki turna balığı pazarda satışa sunulurken, balıkları görmek isteyenler sosyal mesafeyi unuttu. Balıkları yakalayan Gafur Mercan da "Fazla toplanmayın, sosyal mesafeyi ihlal etmeyin" diye uyardı.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinden geçen Fırat Nehri'nde yakalanan dev turna balıkları görenleri hayrete düşürdü. 95 ve 65 kilo ağırlığındaki iki turna balığı pazarda satışa sunulurken, balıkları görmek isteyenler şaşkınlıktan sosyal mesafeyi unuttu.

Erzincan'a 151 kilometre uzaklıktaki Kemaliye ilçesinden geçen Fırat Nehri'nde 30 yıldır amatör balıkçılık yapan Gafur Mercan, oltayla dev turna balıkları yakaladı. Yaklaşık 1.5 saat süren mücadele ile sudan çıkartılan iki dev turna balığı, Erzincan kent merkezinde cumartesi günleri kurulan halk pazarında satışa sunuldu.


'ERZİNCAN'DA YAKALANAN EN BÜYÜĞÜ SANIRIM'

Balıkları yakalayan olta balıkçısı Gafur Mercan, "Fırat Nehri'nde oltaya balıklar belirli aralıklarla takıldı. Uzun uğraşlar sonucu balıkları sudan çıkartabildim. 190 santim boyundaki 95 kilo, diğeri 65 kilo. 95 kilo olan şuana kadar Erzincan'da yakalanan en büyüğü sanırım” dedi.


DEV BALIKLARI GÖRÜNCE SOSYAL MESAFEYİ UNUTTULAR

Halk pazarı girişinde zabıta ekipleri koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında pazara gelen vatandaşlara maske dağıtıp tezgahlar arasındaki sosyal mesafe kuralına uygunluğu denetledi. Sabahın erken saatlerinde seyyar tablayla pazara dev balıkların gelmesi üzerine vatandaşlar merakla balıkları yakından görüp fotoğraf çektirme telaşına düştü.

Balıkları yakalayan Gafur Mercan’ın "Fazla toplanmayın, sosyal mesafeyi ihlal etmeyin" uyarılarına rağmen meraklı vatandaşlar dev balıklarla fotoğraf çektirme aşkıyla sosyal mesafe kuralını unuttu. Bir süre sonra kalabalığın yanına gelen polis ekipleri, sosyal mesafe kurallarını vatandaşlara hatırlatarak, aradaki mesafeyi sağlamaları hususunda uyarıda bulundular.

SULAR ÇEKİLDİ, BALIKLARI VE KUŞLARI POLİSLER BESLEDİ

Öte yandan, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde ise, polisler, baraj kapaklarının bir kısmı kapatıldığı için su seviyesi düşen Fırat Nehri'ndeki kuşları ve balıkları besledi.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi yakınlarından geçen Fırat Nehri'nin su seviyesi, Birecik Barajı'nın kapaklarından bir kısmı kapatıldığı için yaklaşık 5 metre kadar düştü. Suların çekildiğini gören polis ekipleri, ekmek alıp kuşlara ve balıkları besledi. Nehirde çok sayıda adacık ortaya çıkarken, Gaziantep ile Şanlıurfa'yı birbirine bağlayan Birecik Köprüsü'nün bazı ayakları da dışarıda kaldı.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Yaumseb 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yayın.turna uzun burun olur
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kepir 18 4 yıl önce Şikayet Et
    Turnayı bilmio lar kargayı bilmio lar ne turnası ya bunlar sudak balığı Fırat nehrinde bol miktarda var bundan boyları 1.20 ye kiloları 20_25 kiloya kadar çıkar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Yabense 4 yıl önce Şikayet Et
    İyide balık 90 kg du ve turna balığı
    İlk beğenen sen ol
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sazan balığı bunlar düzeltilmeli metin
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Altta 4 yuvarlak yüzgeç turna bunlar dostum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ESES 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok turna balığı. Ağız kısmı perdeli. Kemaliye ilçesinin Fırat Nehri Elazığ ın keban barajı ile birleştiği yerde yakalanmış.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.