Erzincan

Kimliğini kaybetti, hayatı kabusa döndü!

11:00 28 Nisan 2021 14 Yorum Var
Kimliğini kaybetti, hayatı kabusa döndü!

Erzincan'da yaşayan Hüseyin Bulut’un (65) hayatı, 2007 yılında kaybettiği kimliği nedeniyle kabusa döndü. Türkiye'nin dört bir yanında adına şirketleri var.

Sazlıpınar köyünde yaşayan, 4 çocuk babası ve 65 yaşındaki Hüseyin Bulut, 14 yıl önce yardım kömürü alabilmek için gittiği kuruluşta kimliğini kaybedince, başına gelmeyen kalmadı. Bulut’un adresine, bir süre sonra farklı illerden hakkında dava açıldığını dair mahkeme celbi gelmeye başladı. Maddi durumu iyi olmadığı için Bulut, ilk başlarda olayla ilgilenemedi.

14 YILDA 61 DAVA AÇILDI

Hayatında bir defa İstanbul'a gittiğini ve iki gün kaldıktan sonra geri döndüğünü ifade eden Hüseyin Bulut, "2007'den itibaren adıma İstanbul başta olmak, üzere Gaziantep, Konya, Bursa, Zonguldak gibi birçok ilden mahkeme kağıtları geldi. Güvenlik güçleri bazen evden bazen tarlada çalışırken beni alarak mahkemelere götürdü. Adıma açılan şirketler, krediler kullanmış, şahıslardan borç almış. Bu gibi işlemler nedeniyle 14 yıldır, 61 dava ile uğraşıyorum. Belirli aralıklarla bu yüzden 91 günde cezaevinde kaldım. Artık gücüm kalmadı. Şeker hastalığı ile mücadele ederken yaklaşık iki yıl önce akciğer kanseri olduğumu öğrendim. Maalesef maddi durumum kötü olduğu için tedavi olamıyorum. Adıma kurulan hayali şirketler nedeniyle devletimizden yardım da alamıyorum" diye konuştu.

“ARTIK YETER”

Hakkında açılan davalar nedeniyle adliyelerde, ev ve hastaneden daha fazla zaman geçirdiğini kaydeden Hüseyin Bulut, "14 yıldır her ay düzenli olarak 3 mahkemem oluyor. Avukat tutacak para bir yana yol parası bulamıyorum. Minibüsçüler sağ olsun artık tanıyorlar ve benden para almıyorlar. Gidip davalara giriyorum. Bu işlerin ne zaman biteceğini ve huzura kavuşacağımı bilmiyorum. Devletimizden bir çözüm bekliyorum, artık yeter" dedi.

“EVİMİZDE HUZUR KALMADI”

Hüseyin Bulut’un oğlu Serhat Bulut (29) ise yıllardır babasının davaları ile uğraştıklarını belirterek, "Babamın hayatı adliyede geçiyor. 61 ayrı dava dosyası vardı, şu an 14'ü devam ediyor. Evimizde huzur da kalmadı ve hastalığını da tedavi ettiremiyoruz, Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

14 Yorum Var
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden türk filmlerin de cinayet mahalline nüfus cüzdanı bırakılırdı poliste katil diye kimlik sahibini hapse atardı biz de gülerdik izlerken. Bu durumun ne farkı var ki? Gülermişiz meğer ağlanacak halimize.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu onda değil nasıl olurda sadece bi kimlikle şirket açılır sistemind de suçu var iyi bi avukat olsa hesap açan bankadan is verren şirkete kadar hepsinin gözünü oyar yani yani en azından tazminat davası acar ama adamda sahipsiz devletin de polisinin de savcının umrunda değil öyle gidiyo
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynısı bizim başımıza geldi yapanları bulduk ama adamlar 3ay hapis yatıp çıktı hükümetler adam gibi kanun yapmıyor bunun cezasını gariban insanlar çekiyor.
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam haklı ve suçsuz sa ,.... Bu adamı o hale sokan kişi yada kişileri bulacaksın, 1 öğün ekmek , yemek vermeyeceksin ,3 öğün dayak .... ŞU KANUN NA BAK YAA ... RESMEN hırsızdan,katilden, kaçakçıdan, kundakçıdan ,tecavüz cüden , yalancıdan yana ... FRANSIZ KANUNU , İSVİCRE YÖNETİM ŞEKLİ Nİ GETİRİR MİLLETE DAYATIRSAN OLACAK BU
    Cevapla
  • kars36 3 yıl önce Şikayet Et
    akciğer kanseri devlet hastahanesine gidebilse tüm tedavi ücretsiz
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san. Allah başına vermesin menleketin halini o zaman anlarsın.
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.