Erzincan

Erzincan’da kar yağarken çiçek açan elma ağacı görenleri şaşırttı

16:10 25 Eylül 2022 6 Yorum Var
Erzincan’da kar yağarken çiçek açan elma ağacı görenleri şaşırttı

Erzincan'da yüksek kesimlere kar yağmasına rağmen çiçek açan elma ağacı görenleri hayrete düşürdü.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düştüğü Erzincan’ın yüksek kesimlere mevsimin ilk karı düştü. Keşiş Dağı'nın zirve noktası Esence’nin beyaza bürünmüş hali Üzümlü ilçesinden görüldü. Refahiye, Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerinin de yüksek kesimleri kardan beyazlandı.

İLKBAHAR AYINDAYMIŞ GİBİ ÇİÇEK AÇTI

Erzincan merkeze bağlı Akyazı Mahallesin de ise kışa sayılı günler kala çiçek açan elma ağacı görenleri şaşırttı. Mehmet Beydili’ye ait bahçede bulunan elma ağacı ilkbahar ayında gibi çiçek açarak beyaz renk cümbüşüne dönüştü. Arılarda nektar toplamak için sonbaharın sonunda çiçek açan elma ağacına yoğunlaştı.

"ÇOK ŞAŞKINIZ"

Erzincan’da bu ayda ilk kez böyle bir manzarayla karşılaştığını ifade eden Serkan Beydili, “Bugün 25 Eylül 2022. Dağlara kar yağdı. Bu elma ağacı 10- 15 gündür böyle çiçek açmaya başladı. Çok şaşkınız. Güzel bir görüntü oluştursa da bu küresel ısınmanın bir tabiat dengesini değiştirme durumu olsa diye tahmin yürütüyorum” dedi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey de Cenab-ı Allah'ın sonsuz bir hikmeti vardır.Bizler ile Batının bu zamansız çiçek açan ağaca bakışı arasındaki fark geri kalmışlığımızın göstergesidir.Batı bundaki hikmeti bilimsel olarak inceleyip acaba sonbahar hatta kışın bu ağacı meyveye döndürecek koşullar nelerdir diye araştırırken Bizler sakın bu hikmeti sorgulama günah olur diye yaklaşırız.Bu aklın bize neden verildiğini düşünmeyiz.
    Cevapla
  • yalcın ay 1 yıl önce Şikayet Et
    allahın hikmeti bence bu bir arılar icin rızıktır
    Cevapla
  • Haruddin 1 yıl önce Şikayet Et
    Fıtrata müdahele olunca Jersey insan toprak hava herşey bozuldu dünyanın şaftı kaydı Allah sonumuzu hayreytsin .kıyamete şurada nekaldı
    Cevapla
  • Vefalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazın susuz kalan ağaç yağan yağmurla tekrar uyanınca 2. baharını yaşamış.
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırtıcı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.